p.zyga Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Czacha i pewnie tylne przeciwmgielne też tak używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Witam. Mam pytanie-posiadam m2 cc ph1 ale lampy mam nowe soczewkowe więc chyba od PH2. Wyczytałem na forum że tam żarówki są wciskane więc zacząłem się zastanawiać czy można zamontować zestaw HID z allegro h7? Dodano: 26 lis 2012 - 07:22 Ponawiam i proszę o info w temacie. U mnie prawdopodobnie żarówki są wciskane, w związku z tym czy moge założyć do tego HID? Pisałem do kilku osób z allegro sprzedających takie HIDy ale bez odzewu. Dodano: 26 lis 2012 - 07:26 Jeszcze jedna kwestia-czy wystarczą najzwyklejsze HIDy czy musze kupowac jakies specjalne na canbus za 200% ceny? Dodano: 12 sty 2013 - 21:07 POniewaz nikt mi nie odpowiedzial a sam juz znalazlem rozwiązanie to napiszę-moze komus sie przyda. W wersjach soczewkowych żarówki mamy h7 i są wciskane na zatrzaski. Wystarczy kupic najzwyklejsze HIDy -mogą byc na plastykowych podstawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 No są na wciskane, tylko trzeba trafić w taki otwór z małym ząbkiem tak jak H7 ma taki ząbek. Jak założysz HID kup min 1 kg gaśnicę na wszelki wypadek. Bo hidy mogą zniszczyć soczewki halogenowe gdy mają wyższe temperatury i roztopi plastyk niż reflektory ksenonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 HIDy generują na zewnątrz mniej ciepła niż zwykła żarówka. Każdy kto trzymał takowe obie zapalone w ręce o tym wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1bros Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 I tu kolega Tommi ma 100% racji. Mało tego HID'y biorą tylko 35W. Z tm wypalaniem HID'ami reflektorów to stereotyp niczym nie potwierdzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Każdy kto trzymał takowe obie zapalone w ręce o tym wie... To gratuluje koledze głupoty. Ma jeszcze kolega szczęście Że jest wśród żywych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Aston-skoro uważasz że to coś tak niebezpiecznego to chyba się do cyrku zapisze..... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Kolego napięcie rzędu 23tyś V potrafi zabić, a takie jest na starcie. Trzymaj palnik w ręku i załącz zasilanie na przetwornicę napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Aston... jest cos takiego jak napięcie i natęzenie-poczytaj o tym.... Trzymałem palnik w ręku z 30razy jak się palił, przetwornice też.... może do księgi Ginessa? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Kolego wiem o czym mówię, z elektrycznością mam styczność codziennie. I napięcie stałe jest groźniejsze od przemiennego. Więc uważaj się za farciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Dobra kończymy gadke poniewaz nic nie wnosi do samego tematu. Tak czy inaczej ciepło jakie generuje HID podług zwykłej żarówki jest znacznie nizsze. W poprzednim aucie jeździlem 5 lat na HIDach-nic mi nie ściemniało. Mit obalony :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ł_y_s_y Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam, w takim razie drodzy Koledzy jakie HID-y polecicie do Megi IIphII z lampami soczewkowymi a jakich napewno nie kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Nie wiem konkretnie co masz na myśli "jakie polecacie". Jeżeli chodzi ci o kolor to ja bym polecał 4300k-które teoretycznie są białe, ale sama soczewka tworzy lekko niebieską poświatę. JA mam teoretycznie 5000k i swieca jak dla mnie zbyt niebiesko...... Jezeli chodzi o to gdzie kupic to ja ostatnio sie na alledrogo naciąłem na badzo nieprzyjemnego sprzedającego i koniec końców czekałem na hidy 2 miesiace i mam wrazenie ze są bardzo badziewne. Podczas zakupu zwróć uwagę czy w zestawie są takie blachy montażowe w które się wsuwa przetwornice. Na aukcji na której ja kupowałem HID cos takeigo bylo na zdjeciach ale nie bylo w liscie zestawu i nie bylo tego w zestawie-żenada. Sprzedający otrzymał negatyw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrrystian Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 ja w swojej Megi posiadam Hid'y 4300k i jestem zadowolony ;) nie świecą na niebiesko a ładne biało światło jest ;) i kupowałem na alledrogo i Slim Przetwornice ;) ładnie wkomponowały się pod reflektor ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Jak wyżej polecam slimy barwa 4300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi