LPS Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Jeszcze wcześniej miałem Firestony "Firehawki" i porównując Uniroyale i Firestony nie zauważyłem żadnej różnicy w głośności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Miałem przyjemność jeździć autem z Uniroyalami Rainsport i dosyć głośne były mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Pozwól, że zacytuję: "Zależy do czego się odnosiłeś przy porównywaniu" Nie twierdzę, że Uniroyale są jakimiś super cichymi oponami i mogę je porównać jedynie do poprzednich, które miałem w tym samym samochodzie. Być może, że Firestony też nie należą do najcichszych opon i są porównywalne z Uniroyalami (jeśli chodzi o głośność bo co do trakcji to dużo im brakuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Ja akurat nie lubię gdy mi opony szumią albo cokolwiek innego w aucie, poza dobrym jakościowo zestawem audio, więc zawsze zwracałem uwagę na to. Ale i na głośnych oponach można jeździć bo nie są one głośniejsze niż praca silnika w ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 LPS, slyszalem ze Firestone tez sa glosne Osobiscie nie mialem ale takie opinie mozna spotkac w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Uniroyal ma znacznie lepsz miesznakęniżFIrestonę, a głośnośc to kwestia max-subiektywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Głośność opon też podlega ocenie podczas testów opon. Puszcza się na luzie samochód z wyłączonym silnikiem i specjalne mikrofony mierzą poziom hałasu w db. Także nie jest to tylko rzecz subiektywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marczeno Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 A co sadzicie o firmie Uniroyal i modelu RainSport 1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Głośne, ale nie najgorzej trzymają i mają fajny bieżnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal221 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 a wogóle to jaki rozmiar opon proponujecie, 185 czy 175 na lato? Bo się zastanawiam. Jakicch Wy używacie. Doradzcie coś w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 ja mam 195. A to tez po czesci zalezy jaki masz silnik. Ale wedlug mnie lepiej kup sobie 185. Zawsze wieksza powierzchnia przyczepnosci auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal221 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 ale ja mam megane z 98r. Silnik 1.4 Silniczek słabiutki chyba z 60km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Robert__ Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Ja w tym tygodniu zmieniłem na nowiuteńkie letnie opony Sava Perfecta 175/70/14 ( cztery sztuki ) . Nigdy nie miałem z nimi styczności, więc nic nie moge na razie na ich temat powiedzieć, wszak za krótko jeżdże na nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Zdecydowanie 185, tak jak napisał gipsiarz "wieksza powierzchnia przyczepnosci auta" Odczujesz to podczas jazdy bez dwóch zdań ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 "wieksza powierzchnia przyczepnosci auta" Odczujesz to podczas jazdy bez dwóch zdań ;-) i na koleinach też :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi