robert.deresz Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) więc tak: 18,82,83 - puste pin 10 - odpięty, podana masa - sprężarka startuje przy włączonym AC, po wyłączeniu AC brak reakcji sprężarki. po włączeniu sprężarki nie włącza się wiatrak chłodnicy - posiadam jeden "uniwersalny" do chłodnicy silnika i klimatyzacji. rurki do sprężarki jedna zimna druga bardzo gorąca. podczas pracy sprężarki zauważany nieznaczny spadek obrotów sinika (daleki od zdławienia silnika) po stacyjce I pin 3 i 7 - 12,29V po stacyjce II pin 7 i 30 - 12,16V dmuchawa 1 7 i 13 - 3,05V 2 7 i 13 - 5,10V 3 7 i 13 - 7,20V 4 7 i 13 - 10,54V AC 7 i 6 - 9,76V pin 22 przedzwoniony z pin 10 - wszystko ok. Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez robert.deresz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) To problem jest w komputerze wtrysku albo nie widzi sygnału "zapytania o włączeniu klimy" albo układ wykonawczy komputera włączający klimę i wiatrak nie działa. Aby sprawdzić czy sterowanie wentylatora jest dobre musisz do przewodu z komputera pin 8 podać masę.Powinien włączyć się na I bieg wentylatora. Sprawdź jeszcze połączenie pin 23 komputera z panelem sterowania i czy po wciśnięciu przycisku AC na pin 23 pojawia się napięcie (nie pamiętam + czy -) Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez Nel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.deresz Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) więc tak: pin 8 - podana masa wiatrak włączył się na 1 biegu pin 23- przy wciśniętym AC 10,62V po wyłączeniu AC 0V jeszcze jakaś podpowiedz ??? Edytowane 6 Września 2012 przez robert.deresz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajeranek Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Panowie, odświeżam bo mam problem, odpalam klimę, dioda się świeci, wentylator się załącza ale nie załącza sprzegło sprężarki. Co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_Pl Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Jest napięcie we wtyczce sprężarki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajeranek Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 A jak ściągnąć tę wtyczkę, nie chce jej urwać, a wyciągnąc po prostu nie chce się dać. Ma jakieś zabezpieczenie, czy siedzi na siłę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_Pl Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Zabezpieczenie takie na click trzeba nacisnąć lub podważyć i ciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajeranek Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) Nic z tego nie rozumiem. Masz może jakąś fotkę jak to zrobić? I jakie napięcie ma być? Jakiekolwiek? EDIT: Udało mi się wyciągnąc, nic trudnego, trochę światła i widać że wystarczy podważyć z przynajmniej jednej strony i lekko zsuwać, niestety miernik pokazuje i przy włączonej klimatyzacji i przy wyłączonej 0.00, tylko wiatrak się włącza Co do kabli nie wygląda by tam ktoś łapy wsadzał, chociaż niedawno montowali instalacje LPG ani na zaśniedziałe też nie wyglądają. Jakieś pomysły? Ps Panowie, jak prześledzić ten kabel, gdzie jest jego drugi koniec, by sprawdzić ciągłość? Edytowane 11 Maja 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 djmajeranek tylko się wtrącę na chwilę z małym OffTopem. Chyba masz rolkę od paska akcesoriów bardzo zjechaną - zrób coś z tym, bo Ci może pasek zeskoczyć i zrobić spustoszenie w silniku. Jeżeli mi się coś pomyliło to sorry, ale wolałem zwrócić na to uwagę. Nie ma to nic wspólnego z klimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajeranek Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Dzięki. Panowie, a co to jest: Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Po sprawdzeniu dwóch styków, to nie ma przejścia. Czy to jest coś a'la bezpiecznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Znajdź, schemat mostka i sprawdź presostat. Druga sprawa sprawdź bezpiecznik 7.5A w skrzynce na lewym nadkolu. Panowie, jak prześledzić ten kabel, gdzie jest jego drugi koniec, by sprawdzić ciągłość? Najszybciej? Ściągnąć sobie schemat z Downloadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajeranek Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Znalazłem schemat. Gdzie znajduje się presostat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Też jest na schemacie, kliknij ikonkę autka w programie schematów. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajeranek Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 P_r_z_e_m_o ja widziałem schemat w pdf - żadnego programu do schematów nie mam i w downloadzie znaleźc nie mogę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 :) Po prostu brak słów http://megane.com.pl/topic/36469-schematy-elektryczne/ http://megane.com.pl/files/file/174-schematy-elektryczne-megane-i-scenic/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi