TheOktik Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 @ dylan Podjedź do mnie w przyszłym tygodniu. Spróbujemy to uruchomić. Jak nie zadziała rzecz jasna nie wezmę ani grosza. Jestem z Ursynowa. Kontakt 517728529 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 jonnaj w MIII ph2 można wyłączyć w menu ustawień licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonnaj Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 ok, działa! dzięki kataryniarz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonOP Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) witam, megane IIIphI z listopada 2009 Światła do jazdy dziennej w kloszu są. W menu licznika nie ma opcji aktywacji. mam dostęp do CLIPa ale nie potrafiłem odpalić opcji świateł dziennych, jakby nieaktywne przyciski. Czy muszę mieć jakiś soft do wgrania ? Skoro koledzy mówią że to 5min może jakieś instrukcje gdzie w clipie to włączyć albo jakiś screen ? Dodano: 07 lut 2014 - 04:57 Witam, nie czekając dłużnej wybrałem się do ASO Renault i u nich aktywowałem światła dzienne. Wszystko działa jak należy. Temat rozwiązany, można zamknąć. pozdrawiam. Edytowane 7 Lutego 2014 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppgorniak Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) Witam, też mam problem z dziennymi światłami. Megane III, rocznik 2012, wersja Generation. Fabrycznie: - czujnik zmierzchu, - żarówki dzienne, - tryb AUTO przy przełączniku świateł. Niestety nie mam odpowiedniej opcji w komputerze pokładowym. Byłem w ASO żeby aktywować clipem, niestety po rozebraniu reflektorów wyszło, że nie ma podciągniętej instalacji do żarówki. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Nie wiem czy teraz dać sobie spokój z tymi dziennymi, czy też da się to jakoś podłączyć bez wielkich kosztów. Edytowane 9 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonOP Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Wcześniej widziałem na forum informacje, że wersja Generation nie posiadała instalacji do świateł dziennych. Edytowane 10 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retwy Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 witam, gdzie w Poznaniu można aktywować CLIPem światła dzienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 retwy: Przeglądnij dział: http://megane.com.pl/forum/29-wielkopolskie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 witam, megane IIIphI z listopada 2009 Światła do jazdy dziennej w kloszu są. W menu licznika nie ma opcji aktywacji. mam dostęp do CLIPa ale nie potrafiłem odpalić opcji świateł dziennych, jakby nieaktywne przyciski. Czy muszę mieć jakiś soft do wgrania ? Skoro koledzy mówią że to 5min może jakieś instrukcje gdzie w clipie to włączyć albo jakiś screen ? Dodano: 07 lut 2014 - 04:57 Witam, nie czekając dłużnej wybrałem się do ASO Renault i u nich aktywowałem światła dzienne. Wszystko działa jak należy. Temat rozwiązany, można zamknąć. pozdrawiam. Ja też sie zastanawiałem, czy da się włączyć u mnie, bo wcześniejszy właściciel auta cały czas na automatycznych światłach mijania jeździł , dziś byłem w sevisie ( były servis reno ) i włączyli za 50zł :) Salony reno chcą 100zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub87 Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) Witam! Od 3 tygodni posiadam Megane III 1.6 z 2009 roku. Chciałem aktywować światła do jazdy dziennej, jednak znajomy mechanik nie posiada CLIPa tylko jakiś inny interfejs, którym mógł jedynie wyłączyć automatycznie włączające się światła mijania - po odpaleniu auta. Dzwoniłem do 2 lubelskich salonów Renault i trochę przeraziła mnie cena - Carrara chce ok 270zł, Nazaruk ok 300zł. <><><><><><><><><><><><><><> Proszę o informacje czy CLIPem da radę aktywować światła do jazdy dziennej czy nie? W obu serwisach Renault mówili mi, że muszą zmienić oprogramowanie w liczniku. Oczywiście nie zależy mi na dodatkowej opcji w menu ustawień osobistych a tylko na włączeniu DRL na stałe a co za tym idzie uruchomieniu czujnika zmierzchu, który w tej chwili jest bezużyteczny. <><><><><><><><><><><><><><> Jeżeli CLIPem da radę aktywować DRL to przy okazji mam pytanie czy jest na forum ktoś z Lublina lub okolic kto może mi z tym pomóc (oczywiście nie za darmo ;) ). <><><><><><><><><><><><><><> P.s. 1 czy np zmiana licznika, który pochodzi z nowszego auta rozwiąże mój problem? Przymierzam się do montażu tempomatu co wiązać się będzie ze zmianą licznika. P.s. 2 służę pomocą w sprawie instalacji fabrycznej nawigacji - zamontowałem navi kilka dni temu, pozostało mi podłączenie anteny oraz przewodu od ABS. <><><><><><><><><><><><><><> Pozdrawiam Jakub Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 20 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Jak ktoś ma wiedzę to da radę aktywować światła dzienne bez zmiany oprogramowania Wymiana licznika - i tak należy ustawić licznik do samochodu bo będzie error prog jak coś będzie nie pasowało Przy aktywacji tempomatu nie potrzeba zmieniać licznika Edytowane 21 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub87 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) ... Przy aktywacji tempomatu nie potrzeba zmieniać licznika Ok, dzięki za odpowiedź. O tym, że nie trzeba wymieniać licznika przy instalacji tempomatu znalazłem wczoraj wieczorem informacje, także już odpuszczam zakup licznika. Co do świateł do jazdy dziennej muszę poszukać kogoś ogarniętego, ale mam wrażenie, że będzie ciężko - w serwisie, w którym naprawiałem poprzednie auto (Clio III) powiedzieli mi, że wiedzą o co chodzi, ale nie podejmą się tego... a ASO odpada ze względu na cenę Edytowane 21 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 he he U mnie możesz wszytsko zrobić włącznie z aktywacja tempomatu bo też będą schody , tylko trochę daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub87 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz Otóż to, z chęcią skorzystałbym ale jednak odległość jest za duża, a rzadko zdarza mi się podróżować w Twoje strony. Regulamin pkt. 5.13 - Prezes Edytowane 21 Września 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Chyba że masz clipa :) to idzie zdalnie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi