subratri Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 auto wisi na haku w kawałkach i nie jest opłacone od dawna ;) ale tu nie ma problemu bo od dawna jest to traktowane jako zerwanie umowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Jeżeli nie płacisz też OC, to się go jak najszybciej pozbądź. Znajomemu przyszło do zapłaty kara z UFG na ponad 3500 zł + składki za okres 3 lat wraz z odsetkami. Kwota spora, nawet sprzedając auto i tak będzie musiał sporo dopłacić z własnej kieszeni. Edytowane 18 Marca 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 nie pozbądź tylko skończ go wreszcie ;) tak tak, ale nie ma czasu na hobby :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Dla porównania w audi miałem 500kg uciągu <lol> i 50 kg nacisku. Chyba a raczej na pewno przyczepa bez hamulca? Dodano: 20 mar 2016 - 18:49 W poprzednim samochodzie Renault Thalia, którego byłem drugim właścicielem (auto krajowe) miałem wpisane, że mogę ciągnąć przyczepę z hamulcem 1100 kg, a auto ważyło 900 kg Także również potwierdzam, że jak ktoś źle wpisze to tak jest potem w dowodzie. Raczej wpis był prawidłowy- tym bardziej że auto krajowe - więc wpis na podstawie homo. To że ważyło 900kg to nic- jego DMC było o 500 kg wyższe. Należy też pamiętać że: O.1 — maksymalna masa całkowita przyczepy z hamulcem (w kg), -konstrukcyjna- nie koniecznie dopuszczalna. W przypadku holowania przyczepy jest też zachowanie 2 parametru z tabliczki znamionowej tj dopuszczalnej masy zespołu. Szczególnie w francuzach, nie za bardzo matematyka pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Dzieki wszystkim za info-jeżeli sie zdecyduje na hak to zwróce na to uwage. Jednak jego cena to okolo 1200zl-bez montazu. Toz to jakis absurd....ze złota bedzię? Czy komuś udało się kupić tańszy? Do mojej M1PH2 Coupe placilem jakies 250zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzion Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Odgrzeję starego kotleta bo może komuś się przyda, Właśnie założyłem hak do mojego Megane 2 CC. Oczywiście nie znalazłem już oryginalnego, ponieważ są już niedostępne, nikt ich już nie robi, niestety. Na szczęście zaryzykowałem i kupiłem hak od Megane 2 kombi. I udało się go założyć. Nie robiłem tego sam, zleciłem to zaprzyjaźnionemu blacharzowi, ale stopień trudności tej operacji określił jako "dość łatwy" Więc jak ktoś, tak jak ja, chce wozić rowery na platformie na haku, to teraz już przynajmniej wiecie od czego taki hak można dopasować. Ja tej wiedzy nie miałem, bo 80% dyskusji w tym wątku to jakieś dywagacje o przepisach, a konkretnych info co kupić aby hak założyć, brak. To teraz już wiecie. Jak ktoś będzie chciał to zrobię fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi