Skocz do zawartości

Co robię źle ?

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy nie mogę dojżeć tematu na forum, choć był setki razy poruszany, zaś nie potrafię z moim softem Megi 8.21 i robię to ustawianie kąta "0" które wykonuję tak :

- wsiadam do auta naciskam na 1 hamulec nożny bez ręcznego i klikam start/stop zapala się zapłon po ok 1 sek załącza się wspomaganie a więc kręcę ile sił w rączkach w prawo do odbicia "pach" w lewo "pach" i znów kręcę na sam środek prostych kół... ZAZNACZAM cały czas trzymając hamulec nożny !! i co się dzieje ? Zgadujcie <czerwona> NIC I doprowadza mnie to do szału, bo lekko zciąga mnie w prawo dziś zrobiłem geomertrię kół laserowo, aby było świetnie i dalej zciąga, jedyna nadzieja w kącie "0" który za każdym razem niedziała... może robię coś źle, a może to wina leży po jakiejś innej stronie, czy jest ktoś w stanie mi pomóc ?

Edytowane przez P_r_z_e_m_o

Rozumiem, że tylko w momencie naciskania przyciusku START/STOP i puścić hamulec po zapaleniu kontrolek i znów kręcić ile sił w prawo i w lewo, później od razu wyrównując kierownicę i koła do "jazdy na wprost" ?

chodzi o szybkość, bo z tego co wyczytałem trzeba to zrobić w miarę szybko <czerwona> A więc tak... zszedłem specjalnie na dół po to, aby zrobić to bez hamulca, więc nacinąłem na jedynce z hamulcem puściłem hamulec, kierownica w prawo, w lewo i na środek i dalej nic...

Kolego krzyczman , aby cała procedura ustawienia kąta "0" przebiegła prawidłowo, należy wcześniej, na kilka minut, odłączyć akumulator. Ot i cała tajemnica <czerwona>

Link do tematu:

http://megane.com.pl/topic/1517-tipstricks-zerowanie-kata-skretu-ukladu-wspomagania/page__p__15086__hl__tricks__fromsearch__1#entry15086

W moim przypadku również ściąga mi auto w lewą stronę.. ale kiedy na biegu i na hamulcu włączam start. zapalają się zegary itd.. ale wspomaganie się nie załącza.. mogę kręcić kierownica ale bez wspomagania.

Witam. po włożeniu karty, wrzuceniu 1 biegu i przytrzymania przez 5sec start-stop załączają się tylko zegary kierownica jest odblokowana można nią kręcić ale na siłę bez wspomagania. Wspomaganie się nie włącza. Pojawia się komunikat Select Neutral