deuxlipno Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) Witam, od pewnego czesu szukam anteny dachowej do mojej Megane. Radio szumii co chwilę gubi fale - Elektrotechnik sprawdził kabel antenowy i powiedzial, że jest Ok. Przyjżał się antenie na dachu (brak uszczelki przy dachu) i stwierdził, że spalił się jakiś wzmacniaczy czy coś przez to, że nie ma tej uszczelki i woda się tam dostała. Objeździłem wszystkie szroty w okolicy Lipna, Włocławka i Torunia ale nigdzie nie mięli takiej anteny... Podobno to jakaś "trójzakresowa" czy coś... W załączeniu zdjęcia (przepraszam za jakość ale aparat mi padł i robiłem telefonem). Dzięki za pomoc! Edytowane 25 Listopada 2012 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 mogłeś chociaż z garażu wyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 A nawigację kolega ma fabryczną w aucie zamontowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deuxlipno Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) Nawigacji nie mam obecnie zamontowanej ale sprawdzałem na pożyczonym carminat sh1 i było to samo. Ale tu nie o nawigację chodzi tylko o to co to za antena jest, że nie mogę nigdzie takiej znaleźć ;/ Może ktoś posiada taką antenę? chętnie odkupię Edytowane 25 Listopada 2012 przez deuxlipno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Nie wiem co to za typ anteny ale skoro nawi i zestawu do telefonu nie posiadasz, to ja bym to zdemontował skoro takiej zakupić nie można i wstawił zwykłą jaka jest w megankach tylko do radia.. Zamiast uszczelki osadzić na silikonie bezbarwnym lub czarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Też mam kombi i w tej podstawie anteny jest wzmacniacz antenowy zasilany z radia .Nawigacji nie mam i z dialogysa i schematów elektrycznych wynika że ma tam być nawet przy zwykłym radiu.Więc znajdź na aledrogo podstawę anteny z kombi i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi