Megane12 Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Kupiłem Cinas od Ciebie ten moduł i chciałbym to wreszcie podłączyć:) będzie to w megane 3 . Mógłbyś mi dokładnie wyjaśnić gdzie jest ten uhc i tam wszystko robimy przy jednej wtyczce czy przy 3 ? I tam piny są podpisane? Mam się wpisać w kabel tzw ściągać z niego instalacje i jakoś się dopiac czy może wyciągnąć dany pin i włożyć je razem? Dzięki za pomoc I skąd mam wiedzieć który kabel wpiąć np w pin 16 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Uch jest obok bezpieczników pod osłoną pod kierownicą , na wysokości lewego kolana , przewody podłączamy do instalacji samochodu , nie da się wypiąć pin i wsunąć razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane12 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 A jak wpiąć się? Izolację zdjąć czy jak ? I potrzebuje 3 wtyczki tak? Czy to wszystko w jednej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 W motoryzacyjnym kupisz szybkozłączki zaciskane na przewód. Bez rozcinania, lutowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane12 Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Słyszałem że szybko tracą swoje właściwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorczi Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 @cinas Twój moduł pasuje do Megane II? Chciałbym moduł miękkich kierunkowskazów i doświetlanie zakrętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Odświeżę, również interesuje mnie doświetlanie zakrętów i autostradowe kierunki, można jeszcze dostać taki moduł od Ciebie kolego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 (edytowane) Program DDt4all +ELM 327 BT i właśnie aktywowałem kierunkowskazy autostradowe. Mam UCH w wersji ECU: BCM95_SW25_v1,1. Poszło gładko, działają. Edytowane 26 Października 2018 przez aniewa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 26 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Pamiętasz jaki parametr zmieniłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 (edytowane) Jak wejdziesz w odpowiedni UCH to: flasher-flasher configurator i w oknie "ekran" w linii "Tpulse_CE" zmieniasz z "false" na "true". Oczywiście klikasz na ekspert by umożliwić zapis klikając "send". Poniżej scren z ddt4all. Edytowane 13 Stycznia 2021 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Jak sprawdzić wersję sterownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Jak DDT połączy się z ELM to uruchamiasz skanowanie ECU i pokaże jakie masz zainstalowane sterowniki i ich wersje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekd Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Niestety w wersji BCM95_SWB10_VB10_4 nie ma tej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Nie wiem czy się uda ale połącz się z wersją ecu która ma kierunkowskazy autostradowe np. BCM95_SW25_V1.1. Jak odczyta parametry to może i zatwierdzi zmiany. U siebie łączyłem się z innym ecu klimatyzacji niż mam zainstalowany i mogłem wyłączyć Air Qality Sensor który powodował ciągłe parowanie szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 U mnie w Megane niestety nie działa taka opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi