Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Zachowanie auta w zime Megane II kombi

polocek

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie wcześniej jezdziłem A3 i meganka coupe i aż sie zdziwiłem że nawet nie trzeba używać ręcznego aby tył zarzucić on poporstu przy skręcaniu nie za szybkim sam sie nadrzuca, i myślałem że to tylko u mnie:) dlatego jestem ciekaw innych opinii

Powiem Ci, że może to jest właśnie przyczyną, ojciec też ma tak około 5mm i mają ze 3 lata, miał to samo na letnich na których kupił auto, jakieś chińskie maxxis i był dramat, troche deszczu i auto latało jak chciało, jak tylko zmienił na nówki Kleber to wszystko ustało.

dzieki za podpowiedzi teraz zwroce baczniejsza uwage na zakretach i przestrzege kobiete przed nadmiernymi predkosciami:)

Dodano: 11 sty 2013 - 21:11

i trzeba wziasc pod uwage zmiane oponek:)

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 -Prezes

Edytowane przez Prezes

U mnie jak w listopadzie 2011 roku kupiłem megane i nowe opony zimowe. Po przejechaniu 6.200 km i załozyłem go ponownie w listopadzie zeszłego roku i mierzyłem głebokość i wyszło tak 2 razy po 5,5 i 2 razy po 7,4 mm. dość szybko zużywa te opony firmy Firestone.... U mnie auto wpada w posili jak lekko zahamuje i włącza ABS i to mnie ws...rza ale kontrolka na liczniku nie wyświetla o włączeniu ABS?

No mam ,może nie są najnowsze ale łyse nie są:)jakies 5 mm bieżnika jest może.

I właśnie tutaj leży problem. Każdy twierdzi, że dobre(lepsze) opony, powinno się założyć na oś napędową(przednią) ale to wielki błąd. Opony, wskazujące na mniejsze zużycie zakładamy na tył i problem sam się rozwiązuje.

Z tym,że tył megane kombi żyje swoim życiem to chyba jakiś standard,pytałem nawet na osiedlu dwóch takich co mają kombi i też to mówią że tyłek im lata na nierównościach,łatach asfaltu.Co najlepsze to tego nie widać jadąc za autem a w środku czuć,też mam to u siebie i wszystko sprawdzone żadnych luzów.Jedno co wykryto to to lekko zbierzne koła na tyle,ale to ma wiekszość kombi,czytając tu i tam co robili inni i nic nie pomagało lub problem po czasie powracał olewam sprawę,i większą uwagę przywiązuje do warunków jakie panują na drodze.

Dodam że belkę mam równą nie przesuniętą i 100% pewnośći,że auto nie walone.

Belki francuzów to ogólnie nie cieszą się dobrą opinią.

Belki francuzów to ogólnie nie cieszą się dobrą opinią.

Jedno z lepszych rozwiązań :!:

Amory i sprężyny też w 100 % sprawne :!:

Pewnie od nowości nie były zmienione :) + łysawe opony i już masz problem.