airbites Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Mi kiedyś chyba jesienią po zatankowaniu do pełna, po odpaleniu silnika i przejechaniu 2 km to pokazał mi że na jednym baku czy do rezerwy przejadę 1100 km czy coś tego koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 dzisiejszy taki "miejski" przebieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G0rdon Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Odgrzebię nieco temat - mam identyczny problem jak kolega w pierwszym poście. Tankowałem ostatnio samochód (paliwa było z 15L?) do pełna (zgaszony,karta wyjęta), lecz wskazówka zatrzymała się również na poziomie 3/4 baku. Wyjeździłem, zatankowałem ponownie - dalej to samo. Wraz z mechanikiem wyciągneliśmy zespół pływaka (podejrzewany był o zacięcie się :P), natomiast problem występuje dalej. Robiłem test zegarów i wskazówka dochodzi do końca bezproblemowo. Jedyne co mnie dziwi,że podczas testu pomiar elektroniczny pokazuje,że w baku jest tylko 47L...wciskając bolec przy zegarach wartość ta nie ulega zresetowaniu...jest może jakiś sposób na reset tego wskaźnika? Może ktoś miał podobny problem? Z góry dzięki za pomoc i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek01 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Hej, Wczoraj zmieniłem moją megankę 1 na 2 grandtoura,1.6 16v benzyna,2006rok,ph1. Wszystko jest w nim ok,tylko jedna rzecz psuje mi radość- kupując auto było w nim paliwa na 130km według komputera (1 kreska na wskaźniku). Dotankowałem na stacji ok.45 litrów,po czym odbił pistolet. Wsiadłem do auta,a wskaźnika pokazał 3/4 baku.W domu przeczytałem w instrukcji,że po 1 odbiciu pistoletu można dotankować jeszcze do dwóch następnych odbić,więc postanowiłem pokechać na stację.Weszło 8 litrów i koniec. O dziwo teraz wskaźnik pokazuje mniej niż 3/4 baku paliwa (według komputeraz ponad 500km). Robiłem test zegarów i wskaźnik działa prawidłowo tylko komputer pokazuje ,że jest 37 litrów,gdzie na prawdę jest pełny bak. Miał ktoś podobny problem? Odgrzebię- mam taki sam problem jak kolega w 1 poście oraz G0rdon... Udało się komuś to rozwiązać? Bak pełny,wskazówka pokazuje 3/4,komputer pokazuje 37 litrów,a na stacji tankowałem aż prawie się przelało... Edytowane 11 Stycznia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Wyciągnij pływak i sprawdź co się będzie działo ze wskaźnikiem, jak nim poruszasz w pełnym zakresie. Może być zgięty pływak, albo przytarta ścieżka potencjometru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek01 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Dzięki za radę ale nie mogłem znaleźć przyczyny. Dziś byłem w salonie gdzie kupowałem auto i jestem w serwisie renault umówiony już na bezpłatną naprawę gwarancyjną Dodano: 21 sty 2016 - 23:20 Walka ze wskaźnikiem trwa nadal- wróciłem dziś z naprawy,na powrocie z aso miałem zatankować do pełna,żeby sprawdzić czy działa.Po dolaniu okazało się,że cały czas pokazuje nie całe 3/4... Jutro mam dzownić znowu się umówić bo dziś było już za późno. To co było zrobione- odłączone klemy na 2-3 minuty,testy zegarów itp. Dziś w aso wymieniono pływak i kostkę od pompy ( nie wiem czy całą pompę?). Co dziwne,sprawdzałem podczas testu- komputer nie widzi więcej paliwa niż 37 litrów (mniej tak,więcej nie). Temat kontynuuje ponieważ wszystkie z tym związane są praktycznie bez odpowiedzi.. Dodano: 21 sty 2016 - 23:44 Dodam jeszcze,że zaraz po zakupie auta było paliwa do 1 kreski (według kompa na ok.120km) więc w dół schodzi ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Trzeba wyciągnąć pompę, ręcznie ustawić pływak w położeniu max i zobaczyć co będzie wtedy na zegarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek01 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Trzeba wyciągnąć pompę, ręcznie ustawić pływak w położeniu max i zobaczyć co będzie wtedy na zegarach. To zrobili już w ASO.We wtorek jade znowu do nich,chcą na nowo wgrać soft. Dodano: 30 sty 2016 - 23:04 Wymiana pływaka razem z pompą nie pomogła,doszła do tego pełna diagnostyka na kompie plus kalibracja zegarów. Po tym wszystko działa super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiewal1988 Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Witam mam problem... Non stop świeci się rezerwa... A bak pełny... Kupiłem nowy pływak i dalej nic... ? Kto pomoże... Może bezpiecznik jakiś przepalony?? ? Tylko który odpowiada za poziom paliwa?? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi