ROBRAT Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Witam nie wiem czy w dobrym temacie umieściłem wątek ale napiszę o co chodzi-w sumie to zapytam;czy jak jest mało płynu w zbiorniczku spryskiwaczy to nie będzie psikało na reflektory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Zależy co się rozumie przez mało :lol: Może tak by,ć gdyż do działania potrzebne jest większe ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Mało tzn.niski poziom w zbiorniczku,nie chcę dolewać bo może wystarczy do końca mrozów ale zauważyłem,że nie spryskuje świateł-a 100%pryskało jeszcze nie dawno,nigdzie nie ma wycieków w momencie pryskania na szybę więc myślę,że zależne to jest od poziomu płynu. No nic poczekamy dolejemy letniego i sprawdzimy,myślałem,że jest to już potwierdzone na innych autach posiadających ksenony. Regulamin pkt. 5.7 Tak ciężko zbudować normalne zdanie :) Ludzie, forum to nie konkurs wklepywania literek na czas :lol: Można np. tak: "Mało, tzn. niski poziom w zbiorniczku. Nie chcę dolewać, bo może wystarczy do końca mrozów, ale zauważyłem, że nie spryskuje świateł a 100% pryskało jeszcze niedawno. Nigdzie nie ma wycieków w momencie pryskania na szybę, więc myślę, że zależne to jest od poziomu płynu. No nic, poczekamy, dolejemy letniego i sprawdzimy. Myślałem, że jest to już potwierdzone na innych autach posiadających ksenony." Chyba teraz znacznie lepiej się to czyta :) -Prezes Edytowane 6 Marca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Pompka od ksenonów jest osadzona wyżej od dna - więc wcześniej przestanie pompować przy niskim stanie płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Najprościej dolać i będzie wszystko wiadomym :) A z zimowego na letni to się łatwo przerabia :) Wystarczy dolać wody :lol: Płyn "letni" i "zimowy" w podobnych cenach są a nawet takich samych :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Ale tam jest jedna pompka przy zbiorniczku,chyba że do świateł jest gdzieś z tyłu.Czyli w takim układzie możliwe,że owa pompka chodzi na sucho gdy psikam na szybę-to nie dobrze idę dolać płynu dzięki z dyskusję :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) Zdjęcie zbiornika od laguny II: po lewej wersja bez ksenonów, po prawej z ksenonami. Pompka od reflektorów daje duże ciśnienie, gdyby była umieszczona na tym samym poziomie co pompka od spryskiwania szyb to w momencie pozbawiła by Cię płynu :lol: Nie wiem jak w megane, ale w lagunie zwykła wersja ma 3,5l pojemności, natomiast wersja pod ksenon 6,5l. Edytowane 7 Marca 2013 przez meganecoupe02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moby_76 Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) Hej! Przepraszam, że delikatnie zmienię temat. Zapewniam, że nadal będzie dotyczył spryskiwaczy reflektorów :) Po prostu uważam, że dla tego pytania szkoda zakładać nowy wątek. <><><><><><><><><><>><><><><> Chciałem zapytać się o sposób mocowania dysz w zderzaku. Dokładniej, czy w zderzaku są tylko otwory w których osadzone są dysze i od spodu przykręcone? Czy może są od środka jakieś zaczepy/zatrzaski? Posiadam reflektory xenonowe ze spryskiwaczami. Czeka mnie zakup zderzaka + lakierowanie. Wybór zderzaków z otworami pod dysze jest mniejszy, dlatego zastanawiam się nad zakupem "zwykłego" i wywiercenia w nim otworów. Gdybym miał taką możliwość, to wybór zderzaków byłby większy i pewnie taniej mógłbym zakupić. <><><><><><><><><><>><><><><> Z góry dzięki za odpowiedź! Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 4 Września 2013 przez moby_76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 w każdym zderzaku od wewnętrznej strony są zaznaczone miejsca na otwory pod spryskiwacze (krzyżyki) .Wiercisz w zaznaczonym miejscu otwory fi 12mm.Spryskiwacze przykręca się nakrętką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karoll0 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 a jak się używa tych spryskiwaczy? uruchamiają się razem ze spryskiwaczem przedniej szyby, czy robi się to jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 a jak się używa tych spryskiwaczy? uruchamiają się razem ze spryskiwaczem przedniej szyby, Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwonsky Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Witam. Sorki ze odswieze ale mam pytanie. U mnie w aucie jakos dziwnie dziala uklad spryskiwania . Mianowicie. Najpierw leci na szybe jak skonczy to na lewy reflektor a pozniej na prawy . Czy to normalne? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 8 Września 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Normalne, tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazon1985 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 A jak jest rozwiązany problem spryskiwaczy zimą? Przy np mrozie porządnym i zamarzną, to czy nie istnieje szansa że te silniczki się spala? W ecutweeker jest możliwość bawić się czasami sikania płynu ale nie zauważyłem możliwości wyłączenia całkowicie . A to była by fajna opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 Nigdy mi się nie zdarzyło, by zamarzło przy stosowaniu płynu zimowego a właściwie koncentratu, który samo sobie rozrabiam w odpowiednich proporcjach, zakładając, że może być i - 25 st . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi