mrarek Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Przecież koszt tej pompy to 80-110 PLN + 5 litrów płynu za 50 PLN (np. DYNAGEL 2000) i przy jednej robocie można zrobić. Opłaca się oszczędzać? http://www.quippo.pl/k24,uklad-chlodzenia-pompy-wody.html http://salko.pl/470-pompa?fpc1=57&fpc2=2852&fpc3=3&fpc4=1362&fpc5=843&fpc6=0&orderby=price&orderway=asc Edytowane 18 Czerwca 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decadent Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Chcemy robic w ASO - trzy razy pytaliśmy w róznych ASO - z pompą około 2000 zł, bez pompy to może sie uda za 1300 zł. Róznica jak dla mnie kolosalna.... Koszt dodatkowych części może nie duży, ale robocizna droższa przy wymianie pompy, płynu itd... Zresztą - jaki jest sens wymieniac oryginalną pompę z takim przebiegiem, na zamiennik ? Jezeli już to na oryginał, a wtedy koszt części będzie znaczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 DOLZ jest OK No ale jak chcecie w ASO wymieniać, to <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1Fanatic Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Dziś wymieniłem rozrząd z pompą i zestaw paska akcesoriów. Zalany płyn chłodniczy z ASO. Wszystko kosztowało 900 zł. W ASO pewnie za taki numer z 2500 zł. A dodam, że używałem bardzo dobrych części. Zestaw rozrządu CONTITECH, pompa wody japoński AISIN, zestaw paska akcesoriów INA. Płyn chłodniczy Glaceol RX typ D. Robocizna 350 zł i to nie u ''ziutka''w przydomowym warsztacie tylko w dobrym z ogarniętymi mechanikami. Części biorę w MRO Auto a niektóre części i płyny strict ASO z motodynamic. Zestaw rozrządu CONTITECH Pompa wody AISIN GLACEOL RX typ D Nigdy nie robię nic w ASO-to po prostu złodzieje. Naprawdę teoria o tym, że samochody sprzedawane są po kosztach a koncerny profit biją na częściach, jest uzasadniona. Ostatnio kuny poprzegryzały mi przewód intercoolera. Co na to w ASO?? 800 zł Kupiłem nowy przewód bardzo dobrej jakości, wykonywany tu w Polsce za 145 zł Wnioski są oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edison Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 CONTITECH? ja kupuje od tej firmy dętki do roweru, nawet chyba opony też mam natomiast słyszałem że ta firma jest na poziomie INA, GATES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decadent Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Także nie mam dobrego zdania o contitech - do mazdy paski tej firmy to było największe badziewie... Ja chciałbym w ASO tylko dlatego, żeby nie musieć zastanawiać się miesiącami, że coś jest połamane i brakuje spinek, czy kołków. Nadal nie wiem czy warto wymieniać pompy przy przebiegu 70-80 tys. Jak miałem mazdę, to pompę wody wymieniało się po 180 tys.... Czy przy wymianie rozrządu w MIII 1.5 dci jest konieczność zdemontowania zderzaka? U mnie zderzak był wymieniany i dwa razy poprawiali spasowanie - wolałbym, żeby już tego nie ruszano ponownie... Edytowane 19 Czerwca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zderzaka raczej nie demontują, tylko prawe przednie koło. Robienie takich rzeczy w ASO to hardcor finansowy, ale kto bogatemu zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decadent Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Trudno się nie zgodzić... ja bogaty nie jestem to byłoby moje pierwsze serwisowanie w ASO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Żeby tylko dobrze zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decadent Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Po wielu latach znalazłem u siebie dobre warsztaty, ale nie do renault. Nie wiem gdzie w Kielcowie jest taki dobry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi