admor Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Jest jakas mozliwość sprawdzenie który to dokladnie bo troche kosztowne jest kupno wszystkich czterech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiller Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Jest już o tym naprawdę sporo na Forum, m.in. tu: - http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=887 - http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=5252 - http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=5312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 admor, w dieslu świece są śrendnio potrzebne tylko do odpalenia silnika, choć mógłby też ruszyć na samej kompresji. W czasie jazdy świece równie dobrze mógłbyś wykręcić i zakopać w polu kukurydzy ;P Głupi nawyk z benzynki chyba się udzielił Świece w dieslu sprawdzaj tylko jak odpalić nie możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 DrNO strasznie spłyciłeś ich znaczenie. Czytałem że ktoś miał chyba 3 spalone i silnik odpalał tak więc rzeczywiście kompresja jest chyba ważniejsza. Świece mają ułatwić zapłon poprzez podgrzanie paliwa. Skądinąd wiadomo że ON nie jest palny chyba że się go podgrzeje albo skompresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 ktoś miał chyba 3 spalone i silnik odpalał Nie ktoś tylko konkretnie ja ;-) Potwierdzili to mechanicy stwierdzeniem, że mam jeszcze super kompresję w takim razie, co oczywiście mnie ucieszyło. Uczyłem się wtedy dieselka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admor Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 No macie racje glupi nawyk z benzynowego sie udzielił obecnie jestem w fazie sprawdzania wtryskow, moze ktos z Was moze polecić jakąs firme ze śląska co dobrze zajmie się tego typu rzeczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysyy67 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Przy moim Sceniku II 1.6 16v z 2003 jest dziwny obiaw po zastartowaniu sprzeglem i start -stop przyciskiem slychac tylko delikatne "mlasniecie " jak by jakis przekaznik łapal i nie slychac rozrusznkia komputer pokazuje ze wszystko oki a silnik nie "gada " . Za ktoryms tam razem 2-4 zaskoczy i wszystko oki silnik gada powtarza sie to dosc czesto , wyskoczyl tez jakis komunikat bledu ale za szysbko zgasl i nie odczytale go . Czasem wczesnij przy starcie cos zazgrzytalo ale zapalal a teraz ma klopot prosze o sugestie i sorki jesli ten post nie w tym miejcu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiekk Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Tak czytam Wasze posty i mam podobny problem. Mianowicie wyświetla się kompunikat "injection a controler" + serwis. Komunikaty pojawiają się wyłącznie na ciepłym silniku. Obroty wskakują na 2000 i zostają na tym poziomie. Auto wtedy traci moc, strasznie nim szarpie. Po wyłączeniu i wystudzeniu silnika problem znika... Samochód był podłączany pod komputer, wyskoczył jakiś błąd przepustnicy. Przepustnica była czyszczona - niestety nie pomogło. Teraz wymieniona została przepustnica i dalej ten sam problem. Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ele Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 odkopię temat... w mojej Megi ten komunikat pojawia się tylko i wyłącznie w momencie dużego przyspieszania na 4 i wyprzedzania, znów redukcja do 4. 2 lata temu było to samo, w ASO na komputerze wyszedł EGR do czyszczenia i jedna świeca żarowa do wymiany. Teraz sprawa wraca w takich samych okolicznościach. Ktoś tu napisał, że to mogą być oblepione już wtryskiwacze...? Co sądzicie o tych dodatkach do paliwa czyszczących wtryski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 ele, wtryski mogą już lać, możesz to sprawdzić na komputerze albo w warsztacie na specjalnej maszynce. Co sądzicie o tych dodatkach do paliwa czyszczących wtryski? Poczytaj na forum, jest trochę opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piomia Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 witam! wczoraj wracając z trasy pojawił mi się komunikat "antipollution a controler", co może być nie tak? auto zachowuje się normalnie dlatego nie wiem co może być przyczyną tego komunikatu :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 piomia, opcja :) się kłania, jest jeden temat o tym ;-) poza tym ten błąd znaczyć może dużo usterek i najłatwiejszy sposób to wyczyszczenie tego błędu- to tak w skrócie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opielowski Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witam serdecznie. Wczoraj legendarny komunikat dopadł i mnie:P Mianowicie jechałem trasą 70 km/h na 5 biegu, wyskoczyłem na lewy gaz do dechy, przekroczyłem 3 tys obr i wtedy wyskoczył komunikat, oczywiście poczułem duży ubytek mocy. Zjechałem z trasy, zgasiłem autko na 1 min i odpaliłem ponownie. Komunikat zniknął i teraz tak. Wiem że ten komunikat może oznaczać wiele awarii. Powiem tylko tak że paliwa raczej nie obstawiam, tankuje na shellu zawsze na jednej i tej samej stacji, filtry wymieniam co 10 tys. Obstawiam chyba te świece żarowe ale dodam, że auto rano pali bezproblemowo. Miałem jechać dziś na komputer, ale najpierw przejechałem się trasą, pogoniłem go ale nic nie wyskakuje. Z kompa na razie zrezygnowałem bo nic dalej się nie dzieje. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Nie sądzę, żeby problem ze świecami objawiał się spadkiem mocy. Na razie poczekaj i poobserwuj. Gdyby był problem ze świecami, komunikat "Check Injection" lub jego odpowiednik w innym języku pojawiałby się zawsze przy rozruchu zimnego silnika - tak wynika z moich doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 opielowski, obstawiałbym zawór EGR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi