kaag Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Inna sprawa obciążenie alternatora. Może ktoś z zerknąć ile procent podaje program? W moim bolidzie obciążenie stale i niezmiennie pokazuje 99% Odgrzebuję ale informacyjnie dla przyszłych pokoleń :) W serwisówce do MII wyczytałem że obciążenie alternatora podczas diagnostyki przy wyłączonym silniku ma wynosić 99% i tylko ta wartość jest OK. W dziale "Jednostka przełączająca i zabezpieczająca UPC Ogólny CAN" Obciążenie alternatora między 38 - 41 % - na biegu jałowym Natomiast przy włączonym silniku od 1% do 99%. Mam też prośbę do posiadaczy MPM-COM, wiem że są tacy, choćby po grupowym zakupie z forum :), aby podzielili się opinią o interfejsie. Interesuje mnie też jakość współpracy z innym oprogramowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artpak Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witam kolegów Posiadam maxiecu i z moim scenicem łączy się tylko z deską rozdzielczą Drugi raz po zimie padła klima (ostatnio był jakiś błąd po jego wykasowaniu było ok aż do drugiej zimy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) Możliwe że masz elm kiepskiej jakości. Czytałem że takie problemy były z chińczykami. Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez kaag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artpak Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Kupiłem z interfejsem MPM Wczoraj dzwoniłem do firmy Mari, stwierdzili że w moim powinno się łączyć ze wszystkimi modułami wyszły nowe poprawki do programu, zobaczę co będzie Dodano: 17 kwi 2016 - 17:00 Po trzech dniach walki interfejs pojechał do naprawy, zawiesza się przy próbie połączenia z autem Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcom5 Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Posiadam Maxiecu z interfejsem MPM ponad rok i nie mam żadnych problemów z połączeniem z Renaultem Mercedesem Oplem Skoda Fordem z każdym modułem się łączy.Kasuje błedy odczytuje parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fan_s-c Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Witam Pytanie czy używa ktoś tego interfejsu w Megane II z 2002r? Na stronie producenta w filmie pokazowym widać iż wybierając Megane II rocznik samochodu rozpoczyna się od 2003 r. Napisałem maila do producenta czy nie będzie problemów z połączenie się z moim samochodem ale odpowiadają mi już prawie tydzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Rocznik 2002, to już tak ta naprawdę rocznik modelowy 2003, więc wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manias_85 Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Witam, Czy posiada ktoś z Was klimatyzację manualną w megane II 2005? U mnie na maxiecu interfejsem ELM nie mogę się połączyć ze sterownikiem? Napisałem do producentów i nie mam od nich żadnej informacji zwrotnej. Próbowałem podłączyć się do klimatyzacji automatycznej w scenicu i tu program się łączy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Z klimatyzacją manualną nie ma co się łączyć. Nawiewami sterujesz za pomocą linek, biegi wentylatora załączasz mechanicznym przełącznikiem, klimatyzację załączasz przyciskiem a sprzęgłem sprężarki steruje sterownik silnika. I tyle. Programem możesz tylko w ustawieniach UCH wybrać rodzaj założonej klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manias_85 Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Witam Dziękuję za informację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
68bob24 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Witam. Kilka uwag odnośnie interfejsu MPM-COM i programu maxiecu. Kupiłem w firmie mari program i interfejs ale jedno z drugim nie chciało współpracować. Dopiero po drugiej reklamacji wszystko działa aż miło. Widać, że firma się rozwija i zasługuje na zainteresowanie. Interfejs jak i program ma bardzo duże możliwości. W Sceniku II ph II łączy się ze wszystkimi modułami. Jak za takie pieniądze to bardzo dużo potrafi. Ja osobiście polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Witam posiadam Megane 2 phI z 2003 roku z silnikiem 1.5 dci 82KM. Czy tym programem z tym interfejsem http://www.mpm-com.pl/index.php?route=product/product&path=63_76&product_id=67 połączę się ze wszystkimi modułami w Megance i uda mi się nim zdiagnozować oraz skasować błędy, oraz przeglądać i zmieniać parametry na bieżąco? Z góry dziękuje. Pozdrawiam Edytowane 15 Czerwca 2016 przez marek789 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Tak, z pmp-com powinieneś zrobić wszystko co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Z elm 327 połączysz się ze wszystkimi modułami, w porównaniu z mpm-com nie ma kodowania kart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy19 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 W megane III ja nie mam kodowania kart za pomoca mpm-com a w megane II było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi