subratri Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Witam, ze względu na perturbacje... zostałem przyciśnięty do nabycia CLIPA. Na alegro są różne, a włąściwie w różnych cenach. Czasem od jednego sprzedawcy są po 1100 i po 800 z tym samym opisem i zdjęciem. Jaki potrzebuję aby móc programować wtryski, badać warunki pracy itd... taki który nie ograniczy mnie warsztatowo w niczym podczas walki z moim samochodem. Czy ten jest ok?? http://allegro.pl/renault-can-clip-v127-fv23-gwarancja-i3373863635.html czy ten się czymś różni?? http://allegro.pl/renault-can-clip-v127-fv23-gwarancja-i3373863624.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Oba te interfejsy Cię ograniczą, póki nie będziesz miał dojścia do generowania kodów serwisowych nic nie zaprogramujesz. Urządzenia są takie same i mają takie same możliwości (wniosek prosty-kupić tańsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Forum,giełda-usługi,koledzy mają clipy do renówek,przed kupnem czegokolwiek-popytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 No nie będę pisał PW do każdego kto się tym zajmuję. Sam nienawidzę spamu więc po co spamować... Z moich innych wątków wynika, że nie chcę tego ustrojstwa dla budowania konkurencji, klient ze mnie też żaden. Jaśli ktoś wie co i jak ugryźć to poproszę PW czy tutaj w wątku. Przyznam, że doś mocno mi zależy na tym, żeby mieć czym zdjagnozować i zestroić samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Proponuje jednak takie informacje tu zamieszczać zamiast na PW. Zapewne więcej osób jest takim ustrojstwem zainteresowanych i jego możliwościami. Im szersza dyskusja tym bardziej owocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 A z ciekawości czym się one różnią oprócz ceny? Opisy są identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Niczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 a czy możesz kolego Marek_07 podpowiedzieć jak się dobrać do pełnego softu? Ja rozumiem, że ciężko oddać to na czym się zarabia ale ja z genewy nikomu w pl konkurencji nie zrobię :) No i branża mimo że usługowa to jednak z zupełnie innej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Wystarczy takie urządzenie + program z neta + dojście do kodu serwisowego (a to już wyższa szkoła jazdy, może od kogoś kto pracuje w aso (znajomy), bo one są generowane na 60 minut :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 eee tam, bez przesady, do własnego użytku wystarczy kupić pierwszego lepszego clipa i działać. Kody sa potrzebne do programowania kart itp, ale wtryski spokojnie mozna kodować bez kodów serwisowych. Podgląd parametrów, ich zapis, wykresy - do tego wystarczy sonda i oprogramowanie. Szukaj clipa z gwarancją, bo niektóre lubią się wysypać i później taki clip albo nie działa wcale, albo działają tylko starsze auta, albo tylko te z canem. Naprawa to koszt kilku stów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Można wygenerować kod wejścia i wyjścia bez ASO, do programowania kart to raczej nikt poza aso nie korzysta z clipa, są inne maszynki co wyciągają pin kod z UCH i automatycznie dopisuje kartę - np renault key programmer ; carprog ...... Clip jak clip działa i tyle niektóre chińskie sa wykonane gorzej niektóre lepiej - Unikać odpalania auta z podłączonym clipem ( chodzi o chińskie ) Pewnie i oryginał jest produkowany w chinach :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesik1 Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 a może ktoś potestuje http://allegro.pl/renault-reader-odczyt-kodu-pin-renault-i3324593.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 No ta oferta trochę, a może nawet bardzo zbacza z tematu.... Autorowi tematu nie chodzi o zdobycie keykodu do meganek i scenoli I po liftingu, z transmisją radiową do IMMO/UCH ale o CAN-CLIP do obslugi meganki II, w tym wypadku do CC..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 ok. dzięki wielkie. Już mam pełną jasność... chyba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norb Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Mój temat wygaśnie to zapytam tutaj.Chodziło mi wersje softu(V???) nie sondy (już mam),jaka jest najlepsza najbardziej stabilna do naszych aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi