totem Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 (edytowane) Koledzy proszę o pomoc wyświetlił się błąd PO024 co to znaczy proszę o pomoc. Dodano: 20 lip 2013 - 20:04 proszę o pomoc, czy czujnik ten obok cewki zapłonowej może mieć zaoliwioną końcówkę znaczy się ten plastik co wchodzi do korpusu silnika.To jest czujnik wału albo wałka rozrządu deko nie wiem. Edytowane 25 Lipca 2013 przez totem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 .Nie wiem czym odczytałeś te błedy. Bo błedy silnika to mają kod P0100 i więcej.Wtyczka czujnika wałka rozrządu nie powinna być zaoliwiona.Przemyj ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 P0024 B Camshaft Position - Timing Over-Advanced or System Performance (Bank 2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
totem Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Tym postem to mnie rozwaliłeś, opisz to po naszemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 opisz to po naszemu. Podałem to w wersji oryginalnej, bo angielskiego nie znam, a to translator mi przetłumaczył (P0024 B Wał rozrządu Pozycja - Taktowanie Ponad - Rozwinął się albo Systemowy Osiągi (Bank 2), jest dla mnie niezrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
totem Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 koledzy mam pytanie Dlaczego szarpie mi silnikiem kiedy odpale poszarpie z 5s i jest dobrze co za przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Do sprawdzenia czujnik położenia wałka rozrządu, wtyczka do niego, ewentualnie wiązka od czujnika do ecu. Można wykręcić i przeczyścić elektrozawór faz rozrządu. Jak nie pomoże to zostaje kzfr albo rozrząd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
totem Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Zapomniałem dodać że jak czyściłem ten czujnik wałka rozrządu to mi upat na płytki tak z wysokości 1,5 m mogłocoś się wnim oberwać i dlatego jak się odpali to chwilę pochodzi dobrze i zaczynają spadać obroty jakby chciał zgasnąć ale nie zgaśnie i pochwili jest już dobrze i jaka przyczyna. Dodano: 28 lip 2013 - 18:31 Panowie zaco otpowiaada czujnik wałkarozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 współpracuje z elektrozaworem KZFZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
totem Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Jak jest walniety czujnik zmiennych fas rozrządu a clip tego nie pokazyję objawy: brak przyspieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Jak jest walnięty czujnik wałka rozrządu to Clip to wykaże i dodatkowo zaświeci się żółta kontrolka "taki silniczek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
totem Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 jeśli odłączee lektrozawór to jakibędzie skutek tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Żadne, może choć troche mniej spaliłby. I no komunikat na liczniku. Nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
totem Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 to poczym mam wiedzieć że jest walnięty elektrozawór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Po odłączeniu elektrozaworu - jeżeli jest sprawny, pogarszają się osiągi silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi