Tommi3737 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam Czy ktoś z was może polecić jakąś kamerę cofania którą można założyć dodatkowo? Moze ktoś z was korzsyta juz z takowej i może polecić jakis egzemplarz bądź wprost przeciwnie? Założenie jest takie aby kamera była możliwie mało widoczna. Założona zostanie nad tablicą rejestracyjną... ale najlepiej nie zamiast lampki bo chcialbym miec ja mozliwie na środku. Zastanawiam sie czy podswietlenie diodami IR które są wbudowane w niektóre kamery potrafi wogóle coś oświetlić czy lepiej polegać na światłach wstecznego.... Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez Tommi3737 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 LEDy IR podświetlą Ci, ale minimalnie - raczej na bardzo małą odległość. Kamera oczywiście czarno-biała, będzie lepiej działać przy słabym świetle. Gdzie zamontujesz ekran? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Mam radio 2-din. Masz jakies doswiadzenie? korzystasz z kamery? Z tego co widzialem na alledrogo to wiekszosc kamer jest w kolorze... czyi lepiej brac czarno-biala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Czy zamontowałeś kamere cofania z ekranem w swoim Megane II CC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Tak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Ja mam kamerke na lewo od podświetlania tablicy - nie ma to większego wpływu na celowanie autem. Kamera jest kolorowa, a w nocy światło jakie dają lampy uliczne plus oświetlenie auta jest wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejm36 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 ja zrobiłem tak... post #100 http://megane.com.pl/topic/44547-kamera-cofania-scenic-iii-megane-iii/page__st__90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 A ja zrobiłem tak jak poniżej. Zalety: -łatwy montaż (zwłaszcza w CC puszczanie kabli do klapy jest klopotliwe i moze ich braknac) -mało widoczne -dobre parkowanie do przedmiotów które zaczynają sie od ziemi tj.słupki, ściany, krawężniki itp -praktycznie niewidoczna i mocno zamontowana Wady: -Potrafi sie przybrudzic i wtedy troche gorsza widocznosc-trzeba ja przemyc razem z myciem auta -Potrzebna chwila wprawy aby wyczuc odleglosc przy parkowaniu do innych pojazdów Takie zalozenie kamery dla mnie jest wytarczajace i umozliwia zaparkowanie z dokladnoscia do 20cm. Podczas cofania w kompletnej ciemnosci diody Podczerwone potrafią pomóc. Ja kupuilem kamerke za 80zl 120 stopni-zdecydowanie polecam 170stopni-szerokokątną A wyswietlam na tym ale nie mam zdjec z obrazu z kamery-moge zrobic jak potrzeba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Tommi3737: co powoduje przełączenie się obrazu na widok z kamery cofania ? Co masz na wyświetlaczu od radia po wymianie oryginalnego radyjka ? andrzejm36 też masz fajnie. W sumie to oryginalne czujniki cofania mi stale piszczą ciągłym na wstecznym. Myślę aby je naprawić lub wymienić cały układ na nowy lub zamontować kamerę cofania np w lusterku, navi a czujniki całkowicie odłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 co powoduje przełączenie się obrazu na widok z kamery cofania Właczenie wstecznego biegu Co masz na wyświetlaczu od radia po wymianie oryginalnego radyjka ? TEmperature/godzine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 U mnie wygląda to jak na zdjęciach. Kamerka nad rejestracją, załącza się naturalnie wraz z wbiciem wstecznego, a na wyświetlaczu mam temp, godz i aktualną stacje / czas piosenki CD MP3. Pilot przy kierownicy również działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Iron Falcon :Mozesz zrobic zdjecie kamerki z bliska? kamera jest szerokokątna? Jaki to model kamerki? co to za radio? Ferrit: U mnie pilot tez dziala ale wyswietlacz orginalny nie wyswietla zadnych info z radia Dodano: 26 cze 2014 - 09:10 Tak to u mnie wygląda w nocy W dzien jakosc wideo jest lepsza podobna do IronMana, ale i w nocy jest wystarczająca. Dodano: 26 cze 2014 - 09:15 A to jest moja kamerka: KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Ta fotka zrobiona była późnym wieczorem. W dzień wygląda ciut lepiej. Kamera to VC 1855 firmy Parktor. Radio Alpine INE-s900r. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez Iron.Falcon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Jak należy podłączyć taki zestaw kamera+ekran do auta aby z włączeniem wstecznego pokazywał się obraz z kamery cofania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 W radiu/ekranie będzie kabelek na który dasz + z lamp wstecznego biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi