altair4 Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Tak, ja podałem cenę oficjalną Intercars bez zniżek, więc ceny mogą być niższe - zależy to od warsztatu. Przy okazji oryginalna szyba Renault kosztuje z tego co pamiętam około 1180 zł - niestety miałem ją wymienianą po uszkodzeniu przez kamień (z autocasco). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Dzięki za rady. Co do Intercarsu, to na linku, który podałeś jest informacja, że brak na magazynie. Zresztą dołóż do tego 150 za montaż, 50 zł. za żel i już się robi prawie tysiak. Jeśli warsztat ma jakieś rabaty, to raczej zechce je wykorzystać na swoją korzyść (to jest w końcu Poznań). Ogólnie zrobiłem mały rekonesans i niestety drożyzna w tym pięknym mieście. Najbardziej mnie rozwalił jeden warsztat (lepiej nie napiszę jaki). Proponowali szybę Splintex za ok. 650 z wymianą, Pilkington za ok. 700 zł., Sekurit jeszcze droższy, chyba 850 czy coś takiego. Pytałem o gwarancję - gość mówi, że nie daje (WTF?!), bo uszkodzenia mechaniczne nie podlegają gwarancji, a pęknięcie to uszkodzenie mechaniczne. Niezły dowcip jak dla mnie - gość krzywo wklei, wyjadę z warsztatu, szyba pójdzie w mak na pierwszym wyboju, a warsztat powie, że uszkodzenie mechaniczne. No ręce mi opadły. Zadzwoniłem do Pilkingtona, mają autoryzowany warsztat w Poznaniu. Koszt szyby z wymianą: 600 zł., dokładają wycieraczki za 1 zł./szt. Pisemna gwarancja 2 lata na szybę, bezterminowo na usługę. Wiem, że fabrycznie do Renault wchodzi Sekurit, ale Pilkington też ma dobre opinie, a ja już nie mam siły szukać dalej. Jestem umówiony na poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Ten Pilkington bardzo rozsądnie wygląda, cena bardzo dumpingowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Jak na Poznań myślę, że bardzo dobra oferta. Ale ktoś pisał wcześniej, że wstawił Sekurita za 500 z okładem - takie rzeczy jak widać też się zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Można też polecić szyby Guardiana, ale są ciężko dostępne do Megane III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOLIQ Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Witam, i mnie niestety spotkała konieczność wymiana przedniej szyby. Mimo że chciałem zamontować Sekurita to na magazynie z skąd biorą zakłady nie ma tej szyby. Zamiast tego proponują mi szybę od AGC Automotive. Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym producentem, czy może lepiej szukać dalej Sekurita? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 AGC to podobno też grupa Securit, wiec teoretycznie to samo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Czy da się dołożyć czujnik ? Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez snowday Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 A co Ci da dokładka szyby z czujnikiem? Bez podłączenia tego będziesz miał zwykły gadżet, który nie działa.. Szyba jest ta sama, dołożyć idzie.. ale żeby potem zadziałało to już inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 jak ma instalacje pociągniętą, to tylko dokłada czujniki, jedzie na clipa i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Tak, sama szyba jest taka sama :),tylko na rynku dostępne są wersje pod czujnik jak i bez mocowania pod czujnik, dostępna też jest tzw "akustyczna". Niestety, czy dołożony czujnik da się uruchomić, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 jak ma instalacje pociągniętą, to tylko dokłada czujniki, jedzie na clipa i gotowe. Dokładnie o to mi chodzi, tylko jak sprawdzić czy jest instalacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Rozebrać plastiki i sprawdzić czy są luźne wtyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 aston76 ale które plastiki ? Bo dam przykład że np instalacje pod głośniki tweeetery miałem, ale samych głośników nie było , więc dokupiłem tweetery i śmigało, więc zastanawiam się czy z czujnikiem też się tak uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Przy lusterku wstecznym i lampkach w podsufitce przy przedniej szybie. Jeżeli jest instalacja, to będzie tam schowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi