RafelS Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 (edytowane) Jak w temacie: czy ktoś mógłby napisać od czego jest "zaślepiona" wtyczka znajdująca się z lewej strony pod fotelem kierowcy? Czyżby napinacz? Regulamin forum jasno mówi o zasadach wklejania zdjęć :) - Prezes edit: poprawiłem Edytowane 9 Października 2013 przez RafelS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Zapewne, a rezystor by kontrolka poduszek nie świeciła że coś w tym układzie jest niesprawne.... Odkupiłeś to auto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafelS Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Spokojnie przeszłość auta znam. Odkupione dwa lata temu od francuskiej ubezpieczalni i zrobione w Polsce. Zastanawiam się tylko co co nie działa jak powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 No to Cię polski naprawiacz, bo mechanikiem bym go nie nazwał, na minę wsadził... A nie działa przynajmniej jeden z ważnych elementów bezpieczeństwa, albo to napinacz albo zwalniacz napięcia pasa po zadziałaniu napinacza głównego. Ja bym zlecił prawdziwemu fachowcowi fizyczne przeglądniecie całego układu poduszek i napinaczy, bo takie rezystorki mogą być jeszcze w innych miejscach. CLIP tego nie zobaczy bo rezystancje się zgadzają. Lepiej za taka wiedzę zapłacić niż roztrzaskać się o kierownicę w przypadku większej stłuczki czy wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafelS Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Znam osobę naprawiającą. Z tego co pamiętam, były problemy właśnie z ściągnięciem pasujących napinaczy czy czegoś podobnego i sprawę tego podzespołu odłożyliśmy w czasie ( tu fajnie jakby ktoś podzielił się swoją wiedzę co konkretnie mam zaślepione bo może to być jakaś niespodzianka). Reszta jest na pewno dobrze zrobiona. Auto i tak na dniach miało u niego zawitać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Wszystkie żółte wtyczki to urządzenia bezpieczeństwa. Poduszka lub napinacz. Wyciągnij rezystor i wtedy diagnostyka CLIP'em powie Ci od czego to jest obwód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafelS Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Czyli pewnie napinacz. Dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszgradi Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Witam ja w swojej Megane III mam taką dziwną wtyczkę przy kolanach od strony kierowcy nigdzie nie jest wpięta, może ktoś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Prawdopodobnie od wyłącznika ESP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszgradi Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Ta druga wpięta jest od ESP , a ta sobie wisi luźno i niewiadomo od czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 W mojej meganie ta co masz odpiętą służy u mnie jako wyciszenie czy tam wyłaczenie czujników parkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszgradi Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Ale dokładnie taka kostka, mógłbyś sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Napisz jakie są kolory przewodów do kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 W tym panelu były następujące przyciski: -wyłączanie ESP -wyłączanie czujników parkowania -wyłączanie funkcji start stop -regulacja natężenia oświetlenia -regulacja wysokości świecenia przednich reflektorów (jeżeli ktoś ma ksenony to nie ma pokrętła) Przyciski były stosowane w różnych konfiguracjach, bo są tylko 2 miejsca. Regulacja natężenia i regulacja przednich lamp występowała zawsze (no chyba, że ksenon to wtedy to miejsce było puste) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszgradi Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Kolory przewodów- czarny, różowy, czerwono-brązowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi