tomeksurf Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) witam. mam problem z komunikatem check injection w renault megane 2 1,4 2003. Czy ktos wie o co tu chodzi? po przejechaniu 200-300m (nie zawsze) odpala się komunikat CHECK INJECTION i samochód dostaje podwójnego kopa....jakby miał podwójny wtrysk paliwa. Jest to dość uciążliwe, bo ciężko zapanować nad gazem i ruszaniem z miejsca....jest potwornie czuly. <><><><><><><><><><>><><><><> Proszę o radę...przeglądałem fora...ale konkretnej przyczyny nikt nie podał. Pozdrawiam ! Dodano: 09 lis 2013 - 18:26 ktoś coś wie na ten temat? <><><><><><><><><><>><><><><> z góry dzieki !! Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.9 - Enter Aston76 Nowe zdania zaczynamy z dużej litery. Aston76 Edytowane 10 Listopada 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 W pierwszej kolejności to podłączyć auto pod Clipa, bo wymiana części na chybił trafił raczej jest nie opłacalne. Przyczyną może być uszkodzona np. sonda lambda. Ale tego się dowiesz dopiero jak zdiagnozujesz auto Clipem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio13 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Witam, możesz napisać co u ciebie była za przyczyna?, mam ten sam problem od miesiąca. Najciekawsze jest to , że zawsze zapala się po przejechaniu takiego samego odcinka, zgaszenie auta i ponowne odpalenie i autko śmiga cały dzień bez problemu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingus21 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 U Mnie w 1.9dci wyszło, że czujnik grzania świec (czy jakoś tak). Wcześniej wymieniłem świece(niepotrzebnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venommm Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Witam nie jestem pewny na 100% ale to może być map sensor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mil11 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Co u Was okazało się problemem? Mam identyczne przygody w M II 1.6 16v. Tutaj jest mój wątek: http://megane.com.pl/topic/57890-falowanie-obrotow-delikatne-drgania-silnika-swieci-sie-uklad-oczyszczania-spalin-service/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi