Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z hamulcami jak hamuje to pedla pulsuje i takie zjawisko pojawiło się po wymiana tylnych hamulców . Płyn jest ,odpowietrzane były przy mocnym hamowaniu pedla syczy ale tak powinno być na moje bo serwo zaczyna działa. Jakość hamowania jest dobra taka jaka powinna być . Przy hamulcach przednich zauważyłem taki czerwonawy kabelek który wystaje jakieś 10 cm??

megane 1,6e 96 rok

Jeżeli nie poprawisz treści i skasujesz kolejny mój wpis, otrzymasz forum w wersji demo ! Radzę uważnie przeczytać cały regulamin z naciskiem na zasady pisania postów i traktowania wpisów administracji Tomik

Edytowane przez waha

Jeżeli przewody dochodzą z karoserii ,to powinny być podłączone.Z klocków hamulcowych muszą też wychodzić krótkie przewody z wtyczką,która łączy się z różowym przewodem.

Tylko ze u mnie nie ma żadnego kabla co by wychodził z karoserii , a ten kabel co idzie od klocków nie jest zakończony wtyczka jest kabelek obcięty łysa końcówka . Teraz jest pytanie czy ta opcja jest przydatna bawić się w ciągniecie kabla do wskaźników?? W zestawie z klockami tez jest kabelek jak się wymienia??

Edytowane przez waha

Kolego była sygnalizacja zużycia klocków w megankach I ale producent odszedł od tego. I była akcja serwisowa Renault aby zlikwidować połączenia klocki hamulcowe z instalacją elektryczną aut. I serwisy obcinały przewody od czujników. Ta opcja sprawiał wiele kłopotów i dlatego Renault pozbył się kłopotu rezygnując z niej.

Edytowane przez aston76

U siebie też miałem te czujniki podłączone. Jak zaczęły się ścierać o tarczę, ponieważ klocki się kończyły. Kontrolki żadnej przy tym nie uświadczyłem. Po zdjęciu z klocka i przytknięciu do tarczy, kontrolka świeciła. Na klocku nie. Przy wymianie klocków przewody uciąłem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!