FlockowanieBushido Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Bardzo dziękuję za info Ściągnąłem auto z DE, ale za raz sprawdzę tą aplikację w tel czy mi coś ciekawego wyskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 57 minut temu, Laros napisał: polityka Renault (może i innych też) jako firmy o globalnym zasięgu jest dla mnie trochę niezrozumiała Dla mnie temat jest prosty. Jaki mają w tym interes by pomagać sprawdzać samochody używane i ich historię? Żaden ponieważ nie obchodzi ich rynek wtórny, na którym nie zarabiają. Nie widzą sensu by angażować zasoby w coś co nie przyniesie firmie zysku. To zrozumiałe, ja też bym nie widział na ich miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 To chyba nie do końca tak - tu nie ma żadnego dodatkowego angażowania zasobów, samochód z rynku wtórnego z polskiej dystrybucji mogę sprawdzić, z niemieckiej, francuskiej etc. już nie? Wspólny unijny rynek? Chyba nie. Ale zapewne masz rację, że jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Z punktu widzenia producentów samochodów najlepiej byłoby aby rynek wtórny w ogóle nie istniał, a serwisy były wyłącznie autoryzowane. Ta historia serwisowa to temat rzeka ale nie powinno być problemów aby pójść do ASO i dostać wyciąg z wyposażenia jakie powinno w aucie być. Oczywiście pod warunkiem, że jesteśmy właścicielem samochodu, o który pytamy. Historii też jako potencjalny kupujący sami nie sprawdzimy. Musi być zgoda/obecność właściciela wpisanego w DR. Wtedy takie wyciągi z ASO są bezpłatne. Oczywiście niektórzy kombinują i jak można przeczytać na forum da się iść do ASO, dobrze zagadać, zapłacić 150 zł i dostać informacje jakich się chciało bez zgody i wiedzy właściciela wpisanego w DR. Na forum była też już informacja, że nie każde ASO ponoć ma dostęp do zagranicznej bazy Renault. Niby zależy to od "poziomu" autoryzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirasjer Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Witajcie, czy ktoś byłby tak miły i pomógł nowemu użytkownikowi rozkodować VIN? VF1KM2K0H38917669 Z góry dziękuję za pomoc Połączyłem z istniejącym tematem. Zgodnie z regulaminem przed utworzeniem nowego tematu trzeba sprawdzić czy temat już nie istnieje i tam pisać nowy post - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirasjer Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0l4k87 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Prośba o rozkodowanie VF1BM1R0H37112138 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roco123 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Czy pomoże mi ktoś rozkodowac nr VIN chodzi mi głównie o rodzaj skrzyni biegów. Z góry bardzo dziękuję. VF1KM0J0H31439876 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roco123 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Kolega mireczek01 pomoże czy pisze tak z nudów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Tak, z nudów wyszukał dane Twojego samochodu i podał na tacy. Otworzyć link i przetłumaczyć. Skrzynia JH3 o szczegółowym wyznaczniku 142. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 45 minut temu, Roco123 napisał: Kolega mireczek01 pomoże czy pisze tak z nudów Normalnie, nie wiem jak skomentować, śmiać się czy płakać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roco123 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Przepraszam mireczek01 chyba jestem już w takim wieku że to dla mnie zatrudne poproszę syna o pomoc gdzie jest ten link Kolego aniewa również dziękuję, a może koledzy pomożecie zakładałem wczoraj temat o skrzyni biegów, proszę o zapoznanie się z problemem i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 @Roco123 jest tutaj (po kliknięciu w "proszę" otwiera się strona. 7 godzin temu, mireczek01 napisał: Proszę. A tutaj masz tłumaczenie: https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&rurl=translate.google.pl&sl=auto&sp=nmt4&tl=pl&u=https://carinfo.kiev.ua/cars/vin/renault/vin_check%3Fsu%3Dwa-a9_b2azvs&xid=25657,15700021,15700186,15700191,15700248,15700253&usg=ALkJrhhEoqP96yMf7RcGViqf1py_l3-DzA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi