kacper69 Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) Szok, jak sok. ;) Aby coś powiedzieć czy się uda to trzeba diagnostykę zrobić, nie chcieli Tobie nic obiecywać w ciemno. Za te 120 zł może będziesz miał włączone grzałki, może za troszkę więcej, a serwis też chce zarobić za swoją pracę, nawet jak tych grzałek z jakiegoś powodu włączyć się nie da, czy klient się rozmyśli. Dla mnie to normalna sprawa, tak jak woła się speca od pralki, co zrobi diagnostykę i wycenę naprawy, to też by chciał za to jakieś pieniądze, nawet jak klient się rozmyśli z późniejszej naprawy. A dzięki takiej stawce (120 zł) jest też miejsce na rynku dla tańszych serwisów garażowych. :P Edytowane 12 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) Podłączenie Clipa prywatnie to 30-50 zł. A aktywacja grzałek jeżeli są to nie problem. Gdzieś pisali koledzy jak je sprawdzić czy są. Jak są to już łatwiej dojść co im dolega. A jak są, to koło nogi kierowcy, po prawej stronie na dole pod zaślepką. Z boku koło prawej strony pedałów. Edytowane 12 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Chodziło mi o to że nie wiedzą co w autach które sprzedawali było montowane a Serwis raczej wiedzę na ten temat mieć powinien w końcu jest to ASO więc wypadało by wiedzieć trochę więcej niż tylko wymiana oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) ASO może i się domyśla, co było montowane w konkretnym aucie, ale nikt tam nie jest pewny czy te podzespoły są nadal, czy instalacja nie jest uszkodzona itp. Może użytkownik już coś sam kombinował, może handlarz z komisu coś wykręcił przed sprzedażą, może coś zostało uszkodzone w wypadku, nigdy nic nie wiadomo. Dlatego potrzebna jest weryfikacja stanu faktycznego. Zobacz, jakby to wyglądało, że ASO obieca Tobie że za np. 200 zł włączy Tobie te grzałki, a przy samym włączaniu okaże się że jednak grzałek nie ma, albo nie ma przekaźników, czy coś innego jest uszkodzone. A Ty będziesz się domagał żeby to działało, bo się umówiliście na konkretną kwotę. Edytowane 12 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Podłączenie Clipa prywatnie to 30-50 zł .A aktywacja grzałek jeżeli są to nie problem .Gdzieś pisali koledzy jak je sprawdzić czy są .Jak są tu już łatwiej dojść co im dolega.A jak są to kolo nogi kierowcy po prawej stronie na dole pod zaślepką.Z boku koło prawej strony pedałów . W III nie da się prosto włączyć grzałek, mi clipem się nie udało robię to commanderem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Czytaj wyraznie co napisałem cała instalacja u mnie jest i o tym w ASO mówiłem Oni poprostu nie wiedzą jak to trzeba zrobić i dlatego tak mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 tomakur jest to do zrobienia ale potrzebuję uch i panelu klimatronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) Tak wiem pisaliśmy o tym ale nie mam drugiego auta narazie żeby Megane uziemić na czas aktywacji grzałek Edytowane 8 Lutego 2017 przez tomakur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Potwierdzam u mnie w 1.5 też działa dogrzewanie elektryczne :D Wersja wyposażenia expression z klimatronikiem W sumie nawet nie wiedziałem że to mam dopiero po lekturze tematu zainteresowałem się tym. Faktycznie trzeba dać > 20 stopni i po ok 2 minutach wieje już ciepłe powietrze. Podczas jazdy nie słychać za bardzo przekaźników ale na postoju można zwiększać lub zmniejszać temperaturę i wtedy słychać klikanie przekaźników wyraźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Nie trzeba dawać 20*C, aby grzałki zaczęły pracować, przy ustawieniu 15,5*C grzałki też się uruchomią, potrafią się włączyć nawet wtedy, gdy silnik ma właściwą temp. pracy i jedziemy szybko w dużym mrozie, włączają się również przy zmianie ustawień na panelu klimatronika, aby szybciej osiągnąć zadaną temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigtomi Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 A gdzie te przekaźnik szukać jakieś zdjęcie gdzie one są, też mam grzałki wersje 1000W, rano nie czuć żeby leciało ciepło jak wyjeżdżam do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Przekaźniki są przymocowane do nagrzewnicy od strony lewarka zmiany biegów , jak zdejmiesz boczki środkowego tunelu będzie widoczna obudowa przekaźników od strony pasażera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigtomi Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Możesz zaznaczyć gdzie to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 A tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigtomi Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Zrobiłem zdjęcia jak to wygląda u mnie prawa i lewa strona i przekaźników nie widać. Rano jak jadę do pracy to słychać jakieś cykanie przekaźników ale w okolicy bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi