witman Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Na tej drugiej fotce, zrobionej od strony kierowcy, widoczne dwa kable czarne oraz wyżej żółty i czerwony to są kable zasilające grzałkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigtomi Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Czyli czarne idą z przekaźnika i na nich powinienem mieć zasilanie ze styków roboczych a czerwony i żółty to zasilanie przekaźników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Na pierwszej fotce nie widać przekaźników ale widać ich podstawę. Czarne przewody na drugiej fotce to masy grzałki podłączone oczkiem do śruby karoserii. Edytowane 13 Lutego 2017 przez elwik1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 tu widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Mam pytanie jaki najmniejszy może być alternator żeby działały grzałki 1.0 kW, faktycznie wystarczy 120 A czy powinien być większy Edytowane 14 Lutego 2017 przez tomakur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 U mnie chyba jest oryginalny akumulator 78 Ah i fabryczne grzałki pracują OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 A alternator jaki masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 120A na styku da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Cześć Udało mi się z pomocą kolegów z forum uruchomić grzałki w mojej Megane faktycznie fajna sprawa dla zainteresowanych więcej info na PW Dzięki jeszcze raz za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 dla zainteresowanych więcej info na PW A dlaczego na PW a nie ogólnie na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Bo info jak to zrobić dostałem na PW tylko dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SDTA Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Dnia 19.02.2017 o 18:22, tomakur napisał: Cześć Udało mi się z pomocą kolegów z forum uruchomić grzałki w mojej Megane faktycznie fajna sprawa dla zainteresowanych więcej info na PW Dzięki jeszcze raz za pomoc Witam. Będę wdzięczny za więcej informacji jak sprawdzić ewentualne uruchomić grzaķki w M3 Pozdrawiam Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Ja tez jestem ostatnio w temacie grzałek do MEGANE III 1.4 tce ; zagadywałem kolegę CINEK żeby coś doradził ale chyba ma mało czasu jak ktoś ma informacje jak uruchomić i najważniejsze jaką wiązkę zakupić to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Cześć Wiązka najlepiej z MIII lub SIII np taka https://www.carpol-czesci.pl/produkt/3FYP54P/Scenic-III-grzalka-nawiewu-podgrzewacz-nagrzewnica Pozdrawiam więcej info na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Wiec jestem po montażu grzałki ptc z renault scenica 3 1000w przez kolegę tomakur i grzałki działaja bardzo dobrze rano przy temp. 0 st. po minucie leci powietrze z nawiewów o temp. 20 st.po 2 .min 30 st. a po 3 min. już 40 st. i juz czuć że fajnie grzeje kabinę czy szybę także po klimatyzacji to jest 2 rzecz najbardziej potrzebna w mojej Megance 1.4 tce także polecam bardzo naszego forumowicza Tomakur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi