Malix7 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Czy ktoś się orientuję jakie od nowości były tuleje tylnej belki? Chodzi mi o to czy plastikowe czy metalowe? bo widzę wszędzie plastikowe a wydaje mi się że taka część to jednak powinna być metalowa. Załączam zdjęcie tulejki żeby było wiadomo o co chodzi. Jakiej firmy wogóle polecacie te tuleje bo ja już je zmieniałem na febi i mi padły po 30 tyś Edytowane 31 Marca 2014 przez Malix7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Delphi, Febii, Sasic praktyczne nic lepszego na rynku nie ma... U siebie w belce wymieniałem na Febi (co prawda mam MI) ale od 3 lat nic się tam nie dzieje, może mechanior zrobił cię w uja... i założył syf za 15zł... Edytowane 31 Marca 2014 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malix7 Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Sam je zmieniałem więc wiem co wkładałem ale właśnie nie pamiętam jakie były stare czy plastikowe czy metalowe. Edytowane 31 Marca 2014 przez Malix7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Plastikowe - kup w ASO oryginały nie są takie drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malix7 Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Byłem w aso 270 zł krzykneli zamówiłem HUTCHINSONA zobaczymy ile wytrzymają, jak przyja to wrzucę fotkę bo z tego co pamiętam tam jest taka strzałka i nie wiem czy ona pokazuję że do dołu ona ma być po zamontowaniu czy do tyłu. Edytowane 31 Marca 2014 przez Malix7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregs0n Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) HUTCHINSON powienien być trwalszy niż febi/bilstein. Może skręciłeś tuleje na podniesionym samochodzie? BTW jak się objawiało zużycie tych tulei? Miałeś rozjechaną geomterię, było słychać stuki? Edytowane 31 Marca 2014 przez gregs0n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malix7 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 A wiesz że chyba skręcałęm na podniesionym, zarzuca tyłem na studzienkach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 zy ktoś się orientuję jakie od nowości były tuleje tylnej belki? Chodzi mi o to czy plastikowe czy metalowe? Tuleje są zrobione w następujący sposób: -zewnętrzna tuleja plastikowa -wewnętrzna metalowa. -środek wypełniony gumą (guma tworzy w środku X i między ramionami jest pusta przestrzeń). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malix7 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) To teraz niech ktoś ogarnięty mi powie jak ją montować, tym wyżłobieniem zaznaczonym na zdjęciu to do tyłu auta, czy do dołu w kierunku ziemi? Napewno ma to znaczenie chociażby dlatego że jest guma w środku w kształcie x a nie równomiernie, tylko pytanie jak to zamontować Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez Malix7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malix7 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ok czyli do dołu, tak właśnie mi logika nakazywała dzięki Nel W weekend zabieram się do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krrizz Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Też mam Może skręciłeś tuleje na podniesionym samochodzie jest w tym jakaś różnica?? Mam taki sam objaw jak Malix7 po wymianie tulei (FEBI) na studzienkach tył "minimalnie przeskakuje na bok" ale może ten typ tak ma wcześniej kiedy poduszki były zużyte tył latał na lewo i prawo na każdej nierówności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 jaki mi tył latał na boki to amorki wymieniłem i problem się rozwiązał (amorki przy badaniu na diagnostyce miały 67% sprawności ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malix7 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 (edytowane) Amorki dopiero wymianiałem Krizz jakie masz koła u siebię? rozmiar i profil? Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez Malix7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi