tomek0102 Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Witam,w mojej Megance po uruchomieniu silnika automatycznie otwiera się klapa bagażnika, prawdopodobnie jest to wina przycisku otwierania w klapie (woda się do niego dostała), czy ktoś miał coś podobnego ? jak temu zaradzić ? jak dostać się do tego przycisku aby go zdemontować ? czy trzeba zdejmować boczek bagażnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Tak po zdjęciu boczka klapy się dostaniesz rozbierz ,styki kontaktem,sprawdź miernikiem mikrostyk, a jak nie pomorze to sprawdź kostkę pod siedzeniem,w tych autach cuda się dzieją jak tam mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 te przyciski są dość szczelne. Powinno udać się go wydłubać bez demontażu plastików. Trzeba podważyć z jednej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 nie pomorze Na pomorze to można nad morze pojechać;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kambastian Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Odświeżę temat. W zeszłą niedzielę wybrałem się na myjnię, mimo że auto myję ręcznie i wycieram do sucha, tym razem jednak po ręcznym wskoczyłem jeszcze na automat z suszeniem coby pewniejszym być i kurde po takim zabiegu wyjechałem i klapa otwiera się sama, słychać czasem jak klika już nawet jak otworzy , sam jak próbuję otworzyć to raz działa ale częściej nie działa. Woda ? kosztowne ewentualne wymiany tych włączników ? Jak zdjąc boczek w GrandTour? Czy wydłubać od zewn\atrz jak to któryś przedmówca sugerował ? Kuźwa ratujcie bo se kombi kupiłem i z bagażnika skorzysta\c nie mogę i na centralnym ryglowaniu muszę jeździć bo się wredota sama otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Z tego co pamiętam to można wydłubać go od zewnątrz. Ja swój rozebrałem, wyczyściłem i uszczelniłem silikonem - problem nigdy nie wrócił. Chwila roboty i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kambastian Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Jestem już po zabiegu, tak jak mówisz, wydłubałem od zewnątrz bez zdejmowania ramki z tablicą. W środku była wilgoć i ściemniała blaszka stycznika kołyskowego. Ale to pół bidy. U mnie ten stycznik wylazł z mocowania ( 3 frezy ) - stąd problemy i samoczynne otwieranie. Wszystko wysuszone pod suszarką, spolerowane, złożone, charakterystyczny klik powrócił. Dla potomnych - Należy zacząć od zdemontowania tablicy wraz z ramką bo o ile jakimś cudem wylizie bez zdejmowania to już gotowy cały element nie wlizie spowrotem napewno ), zatrzaski są po lewej i prawej ( krótsze boki ). Robota szybka prosta i przyjemna. Konkluzje mimo wszystko - żywotność tej blaszki chyba liczyli w dekadach a konkretniej w jednej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 czy ktoś się oreintuje czy przycisk z megane 2 będzie pasował do megane 3? O dziwo kilka rzeczy pasowało i może to także. Czy do wyjęcia przełącznika należy zdjąć blende na klapie czy nie? Bo jeśli tak to i tak trzeba tapicerkę ściągać z klapy a już dwa razy ściągałem i wiem, że jest to ciężkie, szczególnie blenda. Wolałbym dostać się do włącznika z zewnątrz. Pytanie dodatkowe jak wyczyścić przycisk by po otwarciu nie wysypało się wszystko z niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi