dibi Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Jakiś czas temu zaczęła mi pękać skóra przy fotelu kierowcy. Jest to wersja z półskórzaną tapicerką. Niestety coraz bardziej jest to widoczne i skóra zaczyna schodzić. Poniżej przedstawiam zdjęcia sprzed kilku tygodni, teraz to się bardziej odkleiło i wygląda gorzej. Czy znacie jakieś sposoby na zapobieganie dalszego schodzenia skóry? Ewentualnie jakieś miejsca godne polecenia gdzie będą mi w stanie założyć nową na część siedziska? W ASO niestety taka przyjemność 1500 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Ja na twoim miejscu pojechałbym do tapicera (najlepiej jakiegoś znanego) i wymieniłbym cały uszkodzony element na taki z porządnej prawdziwej skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Czasy się zmieniają, kiedyś kupując auto pewnej znanej marki, musiałem dopłacić aby mieć tapicerkę materiałową a nie ze "sztucznej skóry" A teraz proszę, plastik jako opcja :) A poważnie, do tapicera, najlepiej samochodowego, bo nie nabroi za dużo z fotelem. Wstawi czarną skórę i będzie jak nowe i dużo trwalsze. Z tym to w zasadzie już nic nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignas Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Kolego mam ten sam model tapicerki co Ty. Wersja SL EXCEPTION i mam w tym samym miejscu pęknięte. Trudno by się spodziewać wytrzymałości po sztucznym tworzywie. Tapicer samochodowy spokojnie sobie z tym poradzi, mają metody i niekoniecznie trzeba na nowo obszywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dibi Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Widzę kolego że nie tylko wersję, ale nawet mamy przebieg ten sam :) Kto by się spodziewał że po 50 000 niecałych takie rzeczy się dzieją.. Poszukam w wolnej chwili jakichś tapicerów w mojej okolicy i popytam ile to kosztuje. Gdyby komuś się udało znaleźć coś konkretnego to dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) U mnie boczek w stanie tragicznym a reszta fotela i inne jak nowe, słaba ta plastikowa świnia. Poprzednie autko z welurem przy 300kk bez przetarć. Edytowane 28 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 używał ktoś Was jakiegoś kleju do skóry czy czegos podobnego, żeby ten defekt naprawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Nic tak nie naprawisz, ratuje tylko dobry tapicer i obszycie skórą, ja tak zrobiłem jakiś czas temu, faktura jest odrobinę grubsza, ale tego nikt nie zauważy, niestety koszt ok 700zł za komplet tj. siedzisko i oparcia + 100zł dla mechanika za wyjęcie i włożenie go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi