megan_pomocy Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Hej, Chcę wymienić zmatowiały reflektor w MII samemu, znalazłem 2 filmy: https://www.youtube.com/watch?v=tPBnFx1I4YA Dotyczą one MII przed liftingiem, czy w przypadku rocznika 2008 po liftingu również można w ten łatwy sposób wymienić relfektor ? (bez zdejmowania zderzaka) Edytowane 21 Czerwca 2014 przez megan_pomocy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Tylko zmatowiał czy odbłyśnik też do dupy? Bo jak tylko zmatowany to do dobrego lakiernika na polerkę podjedź u mnie w Vectrze były bardzo mocno zmatowiałe i trzeba było operacje zrobić 2x ale różnica diametralna, a żeby plastikowe lampy utrzymać dobrej kondycji to wystarczy zakupić tempo lekko ścierne i 2x w miesiącu prze polerować lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megan_pomocy Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Tylko zmatowiał ale od wewątrz, więc nie ma opcji polerowania, bo jest nierozbieralny. Polerowanie z zewnątrz już przerabiałem.. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez megan_pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Jak od środka zmatowiał to pewnie long life montował żarówki... i gaz ulatniał i zmatowiał przez to od środka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 A to polerowanie co nie pomogło to było z wcześniejszym szlifowaniem odpowiednimi gradacjami papieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megan_pomocy Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Nie, chemiczne polerowanie było ręczne preparatem Meguiar's Plast-X, na zewnątrz widać połysk jest idealny, wyraźnie zmatowienie jest w środku. To jakie żarówki kupować żeby nie były zbyt żółte ale dość trwałe? Nie wiem jakie są, bo jestem 2 właścicielem ale żarówki mogę wymienić. Edytowane 24 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Od środka nic nie zrobisz samemu....jakiś specjalny płyn do usuwania ,,coś,, ze plastyku od środka z żarówki który ulatniał na szybie... Ale trzeba zanieść i dostawić na dwa dni u speca od regeneracji reflektorów. Renault nie ma zabezpieczenie od środka przed gazem z żarówki jak słyszałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megan_pomocy Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Ale ja mam już nowy reflektor, tzn używany ale w idealnym stanie, dałem 200zł bez silnika, Valeo oryginał bez żadnych połamanych uchwytów. Starym się mogę pobawić i najwyżej sprzedać... Chyba, że ktoś jest zainteresowany :P Oddam za 200zł oryginał, również Valeo. Teraz nie wiem, jak podejść do wymiany - 150zł chcą w warsztacie, jeśli jest to w miarę proste (tak by wskazywał film na youtube bez zdejmowania zderzaka) w MII z 2008r to sam to zrobię. Film jest o MII sprzed liftu więc nie wiem czy bez zdejmowania zderzaka też się da??? Jeśli ktoś jest z Łodzi i jest mechanikiem to mogę oddać stary reflektor w zamian za wstawienie nowego.. Nowy Valeo to koszt min 650zł a używki są w dobrym stanie od 200-400zł Edytowane 24 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Nie wiem co spotkało Twoje lampy, ale normalnie to lampy matowieją po zewnątrz od słoneczka i chemii do mycia, robiłem lampy w których nie było widać żarówek i wychodziło nieźle. Co do wymiany to zderzak trzeba ściągnąć co zresztą widać na filmikach. Edytowane 24 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megan_pomocy Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Odpakowałem dzis reflektor i wszystko jest super, tylko się zastanawiam, bo bebechy się ruszają, tzn całe w zależności od pozycji reflektora lecą w dół lub w górę, wyraźnie jednak są do czegoś przymocowane i na tym się tak wahają, mam nadzieję, że to jest ok i po zamontowaniu nie będzie latać :) Edytowane 23 Czerwca 2014 przez megan_pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Pewnie silniczków regulacji wysokości brak, jak je zamontujesz to nie będzie latać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djkp Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 W odpowiedzi na pytanie - Tak kolego. Aby wyjąc reflektor należy odkręcić przedni błotnik. Po jednej śrubce przy nadkolach, rząd zatrzasków pod maską, potem odchylić lekko całość do siebie i odkręcić pod reflektorem dwie śrubki i jedną od góry :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 djkp zobacz na datę postu na jaki odpowiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi