eyewitness Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Witam wszystkich. Jako że z moją Meganką otrzymałem tylko jedną kartę, chciałem dla spokoju sumienia dorobić drugą (zwykła karta, bez hf)... W ASO wychodzi około 670-680zł, w dwóch innych firmach w krakowie po 600zł. Gdzieś w wielkopolsce znalazłem takową usługę za 450zł, ale to jednak ze 300km w jedną stronę ;) Orientuje się ktoś z was czy da się to załatwić gdzieś w Krakowie/Tarnowie (i okolicach do 50km powiedzmy) taniej? Edytowane 28 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stryjek998 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Moją M3 Cupe też miałem jedną kartę . Kupiłem na Allegro za 250zł nówkę i zakodowanie + wyfrezowanie grota drugie 250 zł w Elblągu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 @stryjek998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stryjek998 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 To jakiś żart . Dziękuję . A temat zawsze aktualny bo nigdy nie wiadomo kto kupi samochód z jedną kartą i co potem . Szerokości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Nie kupuje sie auta z jedna karta podejrzane takie zakupy wrocisz do domu aprzedajacy ma adres na umowie i auto w nocy znika bo gosc moze miec druga karte ktora odpali i odjedzie wrrr Do auta powinny byc dwie karty i grodzik do odlewu kluczyka wraz z numerem imo jak czegos brakuje to chodzbym?nie wiem jak kuszaca byl aoferta sie tego niw tyka mozna poczytac w necie ze nawet auta z zagranicy z jednymi kluczykami kartami znikają ludziom pod domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Jak zechce ukraść to wcześniej sobie trzecią kartę dorobi Mało kto sprawdza ile kart jest wpisanych do UCH. Co do zasady to masz rację, powinno się kupować z dwiema kartami ale jak to w życiu bywa różne są przypadki i nie zawsze są dwie karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 13 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Dwie karty to żadna gwarancja, że nie ma trzeciej. Co więcej, można mieć trzecią bez umieszczania tej informacji w UCH, więc nawet sprawdzenie tutaj nie pomoże. NIe zmienia to faktu, że dobrze jak dwie są a jeżeli jest jedna, niezwłocznie należy usunąć brakujące z auta. Robi się to przy okazji zrobienia nowej. aha i do tych aut nie ma żadnych numerów czy kodów immo razem z autem, a zrobienie karty nie musi kosztować 500zł. W Warszawie pomimając już mnie, robi się to tak czy tak taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgrlukasz Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Czy interfejsem Renolink v1,87 da się zaprogramować karty z HF do Megane 3 z 2014? Jeżeli tak to proszę o instrukcję jak to wykonać. Z góry dzięki. Zaprogramowałem nowa kartę z ali Wymagane oprogramowanie Renolink v1,87 Nowa czysta karta, nie może być używana chyba ze wcześniej była wyczyszczona. UWAGA Nigdy nie klikaj " Enable PinCode Reading " Po kliknięciu tego uszkadzają sie dane w UCH- info z innych for. Nigdy nie zaznaczaj " Uch blank " - wyczyści dane. Podobno w autach po 2015 roku nie działa ta procedura. Procedura Wybieramy Extra->Keys Dla mojego Megane 3 GT220 z końca 2014 roku UCH: Megane 3, Scenic3, Fluence (learning cards in protected mode) 1.Naciśnij Read Pin (numery 09090909 były u mnie i to jest ok) 2. Naciśnij Connect 3. Włóż czystą kartę 4. Naciśnij Test Presence, zobaczysz kod karty oraz czy jest czysta. card blank, card in the reader, ID: XXXXXXXX 5.Naciśnij Start Learning. 6. Naciśnij Learn Key/Card , zobaczysz wiadomość: card learned Ok! 7. Włóż starą kartę 8. Naciśnij Learn Key/Card wyskoczy i formacja : card learned Ok!, Obydwie karty wyświetlają się w okienku 9. Wyjmij kartę, zaznacz pola wyboru obydwu kart w programie i naciśnij "Validate" (nie będzie informacji) 10. Naciśnij Disconnect Jeżeli nie wybierzesz Test Presence przed włożeniem nowej karty otrzymasz komunikat "Card Not Learnt". Cała zabaw kosztowała mnie Interfejs z ali około 85 karta z ali około 85zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi