Damian.j Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) Witam. Przy odpalaniu (nie za każdym razem) i dodawaniu gazu na jedynce i dwójce towarzyszy mi dziwny metaliczny. Nie wiem jak to nazwać "świst" słychać go tylko w momencie przy odpaleniu i naciśnięciu pedału gazu, nie mam pojęcia czym to jest spowodowane. Strasznie mi to przeszkadza. Czy miał ktoś podobny problem? Z góry dziękuje za odpowiedzi, mam nadzieje, że czegoś się dowiem. Pozdrawiam Edytowane 8 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Może olej nie zdążył jeszcze wszędzie dopłynąć i kolega sobie coś zaciera?np. turbo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian.j Opublikowano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) Trwa to już od pewnego czasu, jeśli miałbym coś zatrzeć to myślę, że już dawno by się zatarło :/ olej nigdzie nie ucieka. Edytowane 8 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 takie metaliczne grzechotanie na zimnym silniku podczas trochę szybszego ruszania? Może to zawory klepią przy zimnym oleju, jak się rozgrzeje to objaw prawdopodobnie znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian.j Opublikowano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) Sprawdzałem, faktycznie przy nagrzanym silniku po naciśnięciu gazu nic nie słychać, ale gdy gasze/ odpalam silnik czasami jeszcze dźwięk sie pojawia. Mimo ciepłego silnika. I ciezko nazwać to grzechotaniem, bardziej jakby dwie metalowe części otarły sie o siebie. Rano postaram sie to nagrać i wrzuce tu link. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 10 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szklasty Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 takie metaliczne grzechotanie na zimnym silniku podczas trochę szybszego ruszania? Może to zawory klepią przy zimnym oleju, jak się rozgrzeje to objaw prawdopodobnie znika. Czy to normalne w 1,5 dci?Mam podobnie na zimnym,jak się zagrzeje porządnie to głośniejsza praca przy przyspieszaniu zanika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 nie wiem jak w 1,5, ale miałem dwie sztuki 1,9 i w obu było identycznie. Teraz mam 2.0 dCi i to nie występuje, albo jest praktycznie niesłyszalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) Witam. W moim przypadku, winowajcą dziwnych dźwięków, dzwonienia, cykania na zimnym silniku, okazał sie pasek akcesoriów. Dokładnej to, że był przestawiony o jeden ząbek na rolce sprężarki klimatyzacji. Rolka kompresora ma sześć zębów, a pasek pięć. Wewnętrzny rowek powinien pozostawać wolny. U mnie było odwrotnie, zewnętrzny był wolny. Przestawienie paska rozwiązało problem. [cięcie] Kolego, regulamin forum jasno stanowi o zasadach zamieszczania zdjęć na forum. damiar Edytowane 23 Listopada 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi