Buzeki Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Cześć, jestem tu nowy i mam do was pytanie jak w temacie. Posiadam flotę aut Renault Megane II, postanowiłem zamontować do nich LPG. Jako że nie są to nowe auta chciałem zamontować jakąś rozsądną instalację, w rozsądnej cenie. Nie znam się za bardzo na LPG dlatego prosiłbym o waszą pomoc przy wyborze instalacji oraz warsztatu który podejmie się takiego montażu. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcer Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Napisz jaki motor bo nie wspomniałeś o tym;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Nie znam się za bardzo na LPG dlatego prosiłbym o waszą pomoc przy wyborze instalacji oraz warsztatu który podejmie się takiego montażu. Sądzę, że bardziej sensowne, będzie zarejestrować się na tym forum: http://lpg-forum.pl/ i tam zadać to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzeki Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Wiesz co jakoś nie przypadło mi do gustu to lpg-forum. Mam wrażenie że tam każdy montażysta mówi że jest najlepszy a jak nie to się zaczyna kłócic z innymi... Dlatego chyba pozostanę tu;) A co do motoru to 1.6 ten taki w miarę popularny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Do każdego forum trzeba podchodzić z dystansem. Nie traktować tego co tam piszą, jako prawdy objawionej, tylko samemu to trzeba ocenić. Ja tak do tego podchodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Jeśli masz 1.6 to tu było sporo tematów co założyć żeby było ok, wystarczy poczytać odrobinę. Wszystko jest wyłożone dokładnie, butla, wtryski, komputer a nawet monterzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzeki Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Ok, dzięki poszukam w tematach, jednak jak ktoś może mi też coś pomóc tu to będę wdzięczny. Głównie chodzi mi o warsztat bo do floty chciałbym znaleźć taki sprawdzony a to nie jest dziś takie proste..., o instalacji poczytam chociaż za porady też będę wdzięczny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Może ogłoś przetarg, a jak ktoś się zgłośi, to go zweryfikuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzeki Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 W sumie nie taki głupi pomysł;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbus Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 W sumie ja ostatnio gazowałem swoją Renówkę z tym samym silnikiem, gazownik doradził mi Staga 4+ oraz wtryskiwacze Hana, kolega śmiga na takim zestawie w swoim Subaru Legacy i chwali sobie, ja osobiście póki co nie mam żadnych problemów. Aczkolwiek zrobiłem dopiero około 1k kilometrów na gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzeki Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A jaka jest gwarancja przy STAGu bo właśnie gdzieś czytałem że do flot najlepszym pomysłem jest BRC albo Landi Renzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pixel Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Wszystko zależy moim zdaniem od gazownika. Jak się trafi na kogoś, kto się zna na robocie, to każdą (albo prawie każdą) instalację skalibruje, a gamoń odwrotnie - spapra. Niestety w Warszawie nie znam żadnych dobrych gazowników, których mógłbym polecić. Ale nie kierowałbym się samą marką instalacji, tylko właśnie umiejętnościami zakładu, a instalację dobrał pod konkretne auto. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez pixel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcer Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Dokładnie kolega pixel ma 100% racji. Większe znaczenie od tego co zamontujesz ma to gdzie to montujesz. Gazownik to podstawa, zwłaszcza przy flocie. Jak ktoś coś Ci spapra to dramat... A co do warsztatu to mogę Ci polecić Energy Gaz na Ostrobramskiej w Warszawie, sam montowałem do mojego auta i działa bez zarzutu już ponad pół roku. Zresztą popatrz sobie na ich stronę, bo patrzyłem teraz i mają też zakładkę odnośnie flot więc może coś Ci to pomoże;) Co do samej instalacji ja mam Landi Renzo, ale BRC czy Lovato też będą dobre i nieco tańsze, a sądzę że przy flocie to koszty są jednak istotne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzeki Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 A jak długo jeździsz na tej instalacji? Masz jakieś zdjęcia jak ten montaż Ci zrobili? Patrzyłem na stronie, wyglądają porządnie ale wolę się jeszcze upewnić;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcer Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Sorry, trochę mnie nie było na forum;) Swoich nie mam, ale podrzucam te co zrobili po montażu ze strony;) Więc jeżeli jeszcze nadal nie zamontowałeś to może coś pomogę;) cięcie x4 A na instalacji jeżdżę prawie 2 lata;) Zero problemów;) Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 17 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi