msek Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) Fourier to nie to. Jottar to dokładnie ten objaw! Daj znać proszę co to było po wizycie w ASO. Na 100% to nic normalnego bo w Lagunie (wiem kiepskie porównanie) jak makiem zasiał. Kiedy masz przegląd? Edytowane 10 Marca 2015 przez msek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) Jeszcze 10 tys. km, u mnie to wypadnie za jakieś 3-4 miesiące. Ale wiosna idzie, robi się cieplej, pewnie będę jeździł z klimą włączoną, pewnie zacznie mnie to wkurzać i koniec końców podjadę do nich wcześniej. Ale na pewno poczekam jeszcze na wyższe temperatury, żeby nie było, że przyjeżdżam do serwisu i akurat wtedy jest cisza. Dodano: 19 mar 2015 - 14:12 Ociepliło się w ostatnich dniach i zauważyłem, że nie działa klima po stronie kierowcy (dmucha, ale nieschłodzonym powietrzem, ogrzewanie działa normalnie). Na wizytę w serwisie jestem umówiony na poniedziałek, przy okazji poproszę, żeby skontrolowali sprawę tego syczenia. Dodano: 23 mar 2015 - 14:03 Przyczyną obu usterek (metaliczne syczenie w okolicach schowka i brak chłodzenia po stronie kierowcy) był pokaźny ubytek czynnika (ok. połowa). Nie udało się zlokalizować miejsca wycieku, więc nabili klimę i kazali przyjechać za kilka tygodni na ponowne oględziny lampą UV. Wszystko zrobione w ramach gwarancji, nie zapłaciłem ani złotówki. Edytowane 23 Marca 2015 przez Jottar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 (edytowane) Elegancko. Podjadę do Mielcarka niech mi sprawdzi też! Dzięki za info! Edytowane 24 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Ja chyba też przy przeglądzie podpowiem żeby to sprawdzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) U mnie syczenie skończyło się brakiem chłodzenia. Jutro jadę na uzupełnienie i test szczelności. Zobaczymy czy przestanie syczeć. Dodano: 18 kwi 2015 - 20:42 Dla potomnych. Brakowało 300g czynnika. Po odbiciu jak nowy ;) Syczenie ustało :) Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez msek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Znaleźli u was wycieki? U mnie też brakowało jakieś 300g czynnika. Pojeździłem z nabitą klimą, kolega przejrzał dokładnie cały układ z lampą UV w ręku i nic nie mógł znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 U mnie też nic nie znaleźli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 W Meganie 2 po wymianie dziurawej chłodnicy, dopiero po 2,5 roku nabijałem klimę i tam przez ten okres zeszło z 550g na 430g. Klima działała bez zarzutu, a nabiłem, żeby sprawdzić co tam się z układem dzieje. Tutaj chłodnica jest za intercoolerem, ale była oświetlona ze wszystkich stron i ani śladu barwnika. Na sprężarce, przewodach i złączkach też nie ma ani śladu markera UV. Czyżby TTM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) U mnie też slychać było nazwane przez Was koledzy "syczenie" tylko ja bym to nazwał bardziej pracą jakiegoś mechanizmu, dźwięk był bardzo podobny do takigo jaki wydaje z siebie radio gdy zaczyna w nim obracac się włożona płyta CD, u mnie sprawa była o tyle łatwiejsza, że obecne upały obnażyły słabość systemu klimatyzacji, z kratek wentylacyjnych po stronie kierowcy przestało lecieć chłodne powietrze, a wyraźnie zimniejsze leciało tylko po stronie pasażera :angry: uzupałnienie czynnika ze sprawdzeniem szczelności rozwiązało problem Edytowane 6 Lipca 2015 przez Barnaba27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Dźwięk był bardzo podobny do takigo jaki wydaje z siebie radio gdy zaczyna w nim obracac się włożona płyta CD, (...) z kratek wentylacyjnych po stronie kierowcy przestało lecieć chłodne powietrze, a wyraźnie zimniejsze leciało tylko po stronie pasażera U mnie dokładnie taki sam dźwięk i dokładnie taki sam objaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1807 Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 U mnie natomiast klima schładza ok, ale po zgaszeniu silnika z okolicy sprężarki przez jakiś czas- około 10 sekund- słuchać trzaski, piski i takie tam. Ma ktoś z was podobnie z tym silnikiem? Dodam, że mam tak od nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Koledzy może ktoś namierzył nieszczelności w Megankach,g dzie takowych szukać. Może są jakieś słabe punkty lub wady fabryczne, bo ubytki rzędu 200-300g. to nie jest normalna sprawa. Mam Opla i nigdy nie miałem takich ubytków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal1504 Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 U mnie po roku czasu też czynnik się ulotnił, nigdzie nie widać śladów ubytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawacz111 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam. U mnie Megane grandtour III 2010 1,5 110KM też po nabiciu wytrzymało ok 20 tyś km (jakieś 9 miesięcy). Denerwuje mnie to bo to jest lodówka a nie coś co zużywa czynnik. Jeżdżę codziennie na włączonej klimie - cliatronik. Czy ktoś ma podejrzenia gdzie możne znikać czynnik? Znowu pusta klima. Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez spawacz111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal1504 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Kupiłem okulary z filtrem i lampkę UV, czynnik mam z barwnikiem trochę pojeżdżę i zobaczę czy coś będzie widać. Pewnie będę musiał zdjąć zderzak, aby zobaczyć skraplacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi