msek Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Pytam właścicieli Megane III chyba nie ważne czy HB czy kombi. Czy też tak macie, że słyszycie syczenie klimy w okolicy schowka. Na 100% to klima bo po wciśnięciu ac off syczenie ustaje i powraca po wciśnięciu auto/soft/fast. Podobne syczenie mam w klimie na poddaszu ale tam mogę zamknąć drzwi a tu słyszę cały czas. Tylko nie mówcie, że TTTM :) Laguna III tego nie ma :) Dodam tylko, że klima chłodzi dobrze. Jak mi testowali przed zakupem to przy nawiewach było 4 stopnie C. No chyba, że się coś zmieniło przez miesiąc... Edytowane 17 Stycznia 2015 przez msek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Jedź i sprawdź poziom czynnika w układzie klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Dzięki Przemo. Wydać 200PLN i pojechać sprawdzić zawsze można. Ale ja chcę się dowiedzieć czy inni użytkownicy Megane III też tak mają i czy jest to norma czy nie ;) Jeśli okaże się to normalne (ku mojemu smutkowi) to zaoszczedzę 200PLN. Jeśli nie to "chętnie" dam zarobić jakiemuś warsztatowi. Edytowane 17 Stycznia 2015 przez msek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Witam.U mnie kompletna cisza , nic nie syczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Roberto197272 jaki masz rocznik auta? Zobaczysz dla mnie czy przy ustawieniu klimatronika na słów potem na ac off słyszysz różnicę? Edytowane 17 Stycznia 2015 przez msek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Jeżeli "syczy" klima w okolicy schowka to ja bym sprawdził przewód schładzający schowek oraz otwór doprowadzający schłodzone powietrze, czy tam coś nie powoduje ,że słyszysz takie odgłosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Nic nie syczy i nie ma żadnej różnicy czy jest "ON" czy "OFF" na panelu klimatyzacji. No może jak się dobrze wsłuchać to można usłyszeć pracujący wentylator chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Mam rocznik 2011.Potwierdzam jest tak samo jak mówi ,,LELUPI'' wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 No dobra... To będę musiał położyć trochę gotowki;) dzięki Panowie za relacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 syczeć może też zawór rozprężny klimatyzacji lub niski poziom czynnika w układzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 A gdzie siedzi ten zawór? Wyraźnie słyszę to w środku auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 pod maską po prawej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ale bliżej grodzi czy bliżej świateł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 U też coś słychać (meganka 2012). Wydaje mi się że to nie jest syczenie tylko tak jakby dźwięk mechanizmu silniczka, który steruje rozdziałem powietrza. Dźwięk słychać właśnie w okolicach schowka, klima nie musi być łączona, wystarczy nawiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) U mnie syczy. Ustaje po wciśnięciu AC off. Poproszę, żeby rzucili okiem w ASO przy następnym przeglądzie, póki mam jeszcze gwarancję. To jest taki lekko metaliczny dźwięk z okolic schowka, czasami bardziej, czasem mniej intensywny. Edytowane 10 Marca 2015 przez Jottar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi