DAREN Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Polecam. U siebie już wymienilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 (edytowane) Pawel_luk1 kierownica oryginalna z auta wytarła się już? Bo w wersji dynamique miałeś kierownicę w "skórze"? Edytowane 13 Maja 2018 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_luk1 Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Tak, z plastikowej krowy Ta z wersji Bose to też pewnie z plastikowej krowy, ale przejedzie kolejne xxk km. A ta obecna, to tak się powycierała, że aż się nie przyjemnie trzyma w łapach. Jest lepka i chropowata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 2oo pln to sporo, trochę więcej niż za 1/2 tej ceny można obszyć kierownicę prawdziwą skórą . I wygląda to zupełnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) 20 minut temu, kacper69 napisał: obszyć kierownicę prawdziwą skórą Warto by się było upewnić czy tapicer posiada dla skóry certyfikat potwierdzający mieszczącą się w normach (nie więcej niż 3mg/kg) zawartość tlenku chromu (IV) uznawanego za substancję toksyczną. Edytowane 14 Maja 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testral Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Obszywana kierownica będzie wyglądała jak... obszywana. Oryginał to oryginał i tyle. Poza tym, obszycie za 100-150 złotych nie gwarantuje, że wytrzyma 200 tysięcy przebiegu bez śladów używania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 ...A czy producent oryginalnej kierownicy gwarantuje że wytrzyma ona ... 80 tys km bez śladów użytkowania? Mi na gwarancji nie chcieli wymienić , bo ... niewłaściwie ją użytkowałem. Oryginalne, te z plastikowego węża już po takim przebiegu nie wyglądają dobrze. A jak oryginały tak szybko padają, to ja zawsze szukam alternatywy, która na pewno będzie tańsza , a może i lepsza. Bo gorszą jakość to trudno znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 1 godzinę temu, Testral napisał: Obszywana kierownica będzie wyglądała jak... obszywana. Oryginał to oryginał i tyle. Poza tym, obszycie za 100-150 złotych nie gwarantuje, że wytrzyma 200 tysięcy przebiegu bez śladów używania. Absolutnie nieprawda, bzdura! Obszyta kierownica zgodnie ze sztuką, w niczym nie ustępuje, wygląda jak fabrycznie obszyta, często jakością przewyższa oryginalne. Prawdziwa naturalna skóra, idealnie dobrana kolorystycznie, skóry perforowane itp. Obszyte ramiona oraz spód kierownicy. Zmieniałem w Megane 2, kupowałem z Jarocina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) Też jestem tego zdania. W oplu mokka obszywalem gałkę skrzyni biegów skóra perforowana i wyglądała świetnie. Jednak poszycie kierownicy skóra nie kosztuje 100 zl a przynajmniej 300. Bynajmniej tam gdzie robiłem. Pani która to robiła była zdziwiona jak wyglądało oryginalne poszycie skóra kierownicy w Oplu bo stwierdziła że zrobilaby to lepiej. Edytowane 14 Maja 2018 przez LTar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 tu masz przykład obszywania kierownicy skórą za 120 zł. http://allegro.pl/obszywanie-kierownic-obszycie-kierownicy-radom-i7173105628.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 tak, ale to allegro. od 120 zł do 200 zł. Ja mówię o sprawdzonej osobie: https://www.facebook.com/WonaDesign/ Robiłem tam gałkę skrzyni biegów i płaciłem ponad 100 zł. Kierownica to koszt 250 zł. Jednak takiej rzeczy nie poleciłbym robić komuś przez allegro. Tutaj znaczenie ma jakość, zarówno pracy, jak i samodzielnego wyboru skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 he , he. A ja nie poleciłbym robienia komuś z facebooka... A co będzie jak ta Twoja firma wystawi się na allegro? Też ich nie polecisz? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro2605 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Cześć Podłączę się do tematu. Ja w Megane III z 2012 mam kierownicę z gumy bez tempomatu. Kupiłem właśnie skórzaną używkę z chromowaną wstawką (za 80zl :-), będę obszywał), ale widzę, że przysłali mi od Scenica III. Wg mnie to powinna pasować, ale może ktoś to potwierdzić? Zawsze mam ten 1% niepewności :-/ Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Ta kierownica całkiem fajnie wygląda, może załóż ją bez obszywania? Będzie pasowała. A przy okazji , jak będziesz ja wymieniał ( 3 minuty) , to zauważysz, ze masz w aucie kabelki do tempomatu, tylko trzeba go aktywować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro2605 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Dzięki Kolego. Na początku miałem właśnie plan założyć oryginalna skórę i zostawić, ale jak naczytałem się opinii, że oryginał się wyciera i łuszczy to jednak wolę obszyć. Nawet w zakładach tapicerskich panuje opinia, że Francuzi używają słabych skór... Zobaczymy jak obszyją w B.M Customs w Lubartowie. Zalazłem sporo dobrych opinii. Z tym tempomatem wiele osób wspomina o aktywacji, znalazłem nawet tutorial jak krok po kroku wymienić części i aktywować to to... Roboty sporo, a i tak bym pewnie nie używał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi