mateusz010606 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Cześć wszystkim, Oczywiście z tym samym problemem ESP się wyłącza ktoś rozwiązał ten problem??? mamRenaul Megane 1,6 110 km z lpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) Jak pewnie przeczytałeś wyłączenie ESP/ESC (zwał jak zwał i tak znaczy to samo) nie jest powodem, a skutkiem zgaśnięcia silnika. Zacznij od przeczyszczenia przepustnicy. Jeśli nie wiesz jak to zrobić powierz tę czynność specjalistom np. z ASO (tak jak ja zrobiłem). 2017-10-24 aktualizacja Minęło już trochę czasu od czyszczenia i adaptacji przepustnicy. Przez prawie 5 miesięcy i lekko ponad 9000 km problem nie powrócił. Edytowane 24 Października 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 mnie się niestety odezwał dziś ECS dojeżdżałem do skrzyżowania po wciśnięciu sprzęgła zgasł... czas wyczyścić przepustnicę, po czyszczeniu w aso ponad rok było spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Jest gdzieś na forum tutorial jak czyścić przepustnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 nie mam pojęcia ale to nic trudnego na YT są poradniki wpisz sobie czyszczenie przepustnicy k4m 1.6 16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 w sobotę wziąłem się za czyszczenie , zajęło mi to max 15 min. robota śmiesznie prosta, wystarczy odkręcić 2 opaski trzymające przewód dolotowy od filtru powietrza do przepustnicy. po demontażu dolotu odkręcić 4 śruby trzymające przepustnice, od przepustnicy trzeba odpiąć podciśnienie i zasilanie i tyle. zniknęły wszystkie oznaki brudnej przepustnicy, ECS oraz chwilowe spadki mocy, co ciekawe przepustnica nie była bardzo brudna ale widocznie to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Żadnego ustawiania kompem potem? Odpinałeś aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 a po co odpinać aku ? to moim zdaniem ściema z kalibracją ale to moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Od czyszczenia i adaptacji przepustnicy minęło blisko 14 miesięcy i 21 000 km. Sytuacja się nie powtórzyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 clipa podłączałeś lub inny diagnoskop, aby odczytać zarejestrowane błędy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) Ja? Jakiś czas temu, nic nie było poza tymi opisanymi w tym wątku. Od 4.08.2018 nie podłączałem bo nie było takiej potrzeby. Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 U mnie niestety co jakiś czas się mu zgaśnie podczas wysprzęglania, do tego przez sekundę po ruszeniu z pod pracy dodaje sobie sam obrotów do 2k rpm Przepustnicę nie wiem ile razy już czyściłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Hm... czyli, że tak dobrze mi wyczyścili w tym ASO? :) Bo u mnie nic z tych rzeczy. Może faktycznie szczegół tkwi w tej adaptacji? A może to zasługa wymienionych chwilę później świec i wszystkich filtrów? Jak z tym u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 U mnie w tym roku nie zgasł ani razu. W zimie samodzielnie czyściłem przepustnicę bo przy mrozach bardzo ciężko odpalał. Po czyszczeniu było już dobrze. Żadnej adaptacji nie robiłem, nie odłączałem akumulator itd. Zgasiłem auto, wyjąłem, wyczyściłem, włożyłem, uruchomiłem auto i pojechałem na zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 22 godziny temu, pbet napisał: Hm... czyli, że tak dobrze mi wyczyścili w tym ASO? Bo u mnie nic z tych rzeczy. Może faktycznie szczegół tkwi w tej adaptacji? A może to zasługa wymienionych chwilę później świec i wszystkich filtrów? Jak z tym u Ciebie? Przegląd w ASO w styczniu, filtry nowe, świece nowe. Odnośnie czyszczenia w ASO, w moim był czyszczony 2 razy w ramach gwarancji tylko że ja jako pierwszy odkręcałem przepustnicę tej zimy pewnie szmatą objechali ją na aucie i tyle Myślę że u mnie problem tkwi w map sensor, pod komputerem jest martwy, nie zmienia wartości. kupiłem inny nic się nie zmieniło. muszę jeszcze sprawdzić wiązkę od czujnika. Ale żeby w 3 letnim aucie był problem z wiązką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi