kacper69 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Swoją drogą ile kosztuje u Was przełożenie opon na alu felgi? W Legionowie to kosztuje 60 zł NETTO , jak bez rachunku , to tyle do zapłacenia. Za stalówki na oponeo musiałbym dać 700 PLN Ja dokładnie za 700 zł kupiłem komplet 4 nowych alufelg do M3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aligator Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Panowie a co się stanie jak będą stalowe zamontowane na zime bez tych magicznych czujników ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Jasne, ze parę złotych można oszczędzić posiadając drugi komplet i przekładać samemu... ale czy to aż taki wydatek zmieniać opony 2x w roku? Ja akurat nie tym się kierowałem. Przechowuję opony w serwisie, przed założeniem i tak wyważam. Natomiast miałem trochę przejść z gumami - niby wyważone do zera, a i tak czułem bicie, a że sporo śmigam po autostradach to mnie to drażniło. Pomógł dopiero Hunter. Dlatego wolę mieć 2 komplety i nie zdejmować ich z felg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 no można i tak faktycznie, ale to trochę chyba pecha miałeś z tym biciem :( Wniosek taki, ze 2 komplety alu trzeba mieć, żeby było ładnie ! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Panowie a co się stanie jak będą stalowe zamontowane na zime bez tych magicznych czujników ??? Jak miałem założony zapas, to wyświetlał błąd, tylko nie pamiętam czy piszczał. Gdy złapałem gumę to piszczał cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 a w kompie nie można wyłączyć sprawdzania ciśnienia w oponach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 A czy przejdzie wtedy przegląd techniczny i diagnosta nie będzie się czepiał? W rocznikach chyba od 2014 czujniki ciśnienia są chyba obowiązkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek.88 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Witam a czy orientujecie sie czy alufelgi 16 cali wejdą do Grand Scenic z silnikiem 2.0 dci 160 km KM? Nie wiem jak duże są tam tarcze i czy nic nie będzie opierać. Letnie z którymi był kupiony to 17 cali Edytowane 10 Grudnia 2015 przez aston76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Z przodu na 99% będziesz miał tarcze 320mm, więc 16 cali nie wejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary55 Opublikowano 3 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Witam, przeczytałem dość dokładnie ten temat ale nie dowiedziałem się tego czego szukam. Skradziono mi całe koła 16"(alufelgi z oponami) z mojego Grand Scenica III. Mam już na oku kilka kompletów ale sprzedawcy sami nie wiedzą czy będą pasować do mojego auta a auta przecież nie mogę zawieść do miejsca zakupu. Potrzebuję pilnie informacji jakie są parametry w alufeldze 16 cali: szerokość felgi, rozstaw śrub, odsadzenie ET, średnica otworu centralnego. Oczywiście chodzi mi o alufelgi montowane fabrycznie do tego modelu a nie takie które mogą pasować. Z góry dziękuję za pomoc. Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boski Opublikowano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 szary55, coś takiego znalazłem i wrzuciłem w neta. https://megawrzuta.pl/download/b11f4d97668ce9e95e15eae6625ceabe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary55 Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Ciekawy materiał. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianeiro Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) Załącznik już niedostępny niestety. Akurat jestem na etapie poszukiwania felg 16" do zimówek. W niemieckiej karcie homologacji mojej srebrnej strzały znalazłem takie (nieco sprzeczne) info.: Zalecane koła: 205/60 R16 (92) H, 6,5 J 16 - 47 (*) Pod znakiem * na kolejnych stronach jest napisane: - 205/60 R16 (96) H, 6,50 J 16 - 47 - 205/55 R17 (95) H, 7 J 17 - 49 Od siebie dodam: - rozstaw śrub: 5x114,3 - średnica otworu centrującego: 66,1 mm - 47 i 49 to indeks ET Sprzeczne info. z homologacji to indeksy nośności opony dla 16". Raz podają w nawiasie 92, a raz 96. I tak padło na Nokiany WR D4 o indeksie nośności 96, więc tylko z ciekawości... może ktoś z was wie o co tu chodzi? Na jakich felgach 16-calowych wyjeżdżały salonówki? Czytałem o tych: Spirale, Eptius, Kaleido, Proteus, proszę o ewentualną korektę. Czy felgi dla Megane III mają ten sam indeks nośności co dla Scenic III? Edytowane 21 Września 2017 przez Damianeiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 (edytowane) Akurat ceny czy trzymania z żywotnością bym nie łączył. do adminów: literki poprawione, a zdanie jest ok :P REGULAMIN 5.6 literki - pl i budowa zdania - mireczek01 Edytowane 1 Października 2017 przez behbeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianeiro Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 @behbeh chodzi Ci o to, że te Nokiany nie są trwałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi