qweluke Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Witam, Mam takie pytanie, czy da się jakoś wyłączyć czujnik siedzenia pasażera? Sprawa jest taka że zona jest w ciąży i trudno jej się zapiąć pasami a bez tego auto ciągle pika... Wiem że są nakładki na pasy żeby nie uwierały jej ale teraz bardziej interesuje mnie auto - czy Renault to przewidział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko-ma Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Da się. Potrzebna jest tylko specjalna sonda diagnostyczna + specjalizowane oprogramowanie serwisowe. U siebie wyłączyłem, akurat najpierw dla kierowcy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 U siebie wyłączyłem, akurat najpierw dla kierowcy Tylko zdaje się, że wtedy nie działa też poduszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Chłopie czyś ty przeczytał ze zrozumieniem bzdurę, którą napisałeś? Zastanów się, masz Żonę w ciąży, niebawem przyjdzie na świat kolejny Członek Waszej rodziny i Ty chcesz ją wozić autem bez pasów!!!!! Żenada! Ale skoro ważniejszy od bezpieczeństwa Twojej Żony i nienarodzonego Dziecka jest dla Ciebie komfort dzwiękowy w samochodzie to najprościej bez żadnego oprogramowania i sondy diagnostycznej jak napisał ci "Wujek dobra rada" zwyczajnie odłącz brzęczyk sygnalizujący niezapięte pasy - będziesz miał taniej bo za podłączenie CLIP-a i dezaktywację serwis skasuje Cię ze 150 zł a "życzliwy" niezrzeszony też koło 100-ki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Zawsze można też pas wpiąć i na nim usiąść :) Zgadzam się jednak z tym co napisał Krzychos. Niech zapina pasy, no chyba, że są są do tego przeciwwskazania medyczne, to wtedy co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 19 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) @Krzychos, kolego nie denerwuj się tak bo ci żyłka pęknie. Ja czytałem co napisałem ale ciebie chyba za bardzo emocje poniosły i za wiele z mojego pytania nie wyniosłeś więc zacytuje dla ciebie moje pytanie - a właściwie jego ostatni fragment: Wiem że są nakładki na pasy żeby nie uwierały jej ale teraz bardziej interesuje mnie auto - czy Renault to przewidział? Czyli podsumowując: nie da się Edytowane 20 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Czyli podsumowując: nie da sie W drugim poście masz napisane, że da się. Potrzebny chociażby ktoś z clipem i powiedzmy 50 zł ewentualnie ktoś z forum zrobi to gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) też powód mi się wydaje słaby, ale jako obejście problemu można spróbować pas po prostu zapiać i puścić za plecami/pod tyłkiem :) ooops, teraz widzę, że Prezes już to zasugerował :) Edytowane 20 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) @Krzychos, kolego nie denerwuj się tak bo ci żyłka pęknie. Ja czytałem co napisałem ale ciebie chyba za bardzo emocje poniosły i za wiele z mojego pytania nie wyniosłeś więc zacytuje dla ciebie moje pytanie - a właściwie jego ostatni fragment: Czyli podsumowując: nie da sie Jak widać "dla niektórych myślenie (przyczynowo-skutkowe) ma kolosalną przeszłość". Nie martw się o moje żyłki bo sam potrafię o nie zadbać, wsłuchaj się raczej w swoje wewnętrzne "ja" - jeżeli od ciebie nie odeszło i nie stawiaj równie dennych pytań. Ideą naszego forum jest wzajemna wymiana informacji i opinii o naszych autach a nie publikacja "przepisów na kłopoty" tak dla nas samych jak i wszystkich, którzy razem z nami cieszą się jazdą "diamencikami". Pozdrawiam Edytowane 20 Września 2015 przez Krzychos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Można wyłączyć pikanie przez włożenie zapięcia pasa w gniazdo zapięcia pasa pasażera . Takie samo zapięcie kupisz za grosze na szrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdopieralski Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Witam. Ja pasy zapinam. Ale coś ostatnio mi przy zapiętych pasach odzywa się pikanie. Czy można to pikanie wyłączyć? Renault Clio 3 2007 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Można. Po taniości zrobisz to sam za pomocą interfejsu ELM 327 koniecznie na chipie PIC18F25K80 i darmowy program DDT4all. Wyłączasz w liczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi