Pawel Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Wersja rozbieralna ma niezaspawane dno osuszacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal1504 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Czyli należy spojrzeć na skraplacz od spodu, po przeciwnej stronie od przyłącza rurek klimatyzacji? Są dwa rodzaje skraplaczy. Ja mam auto z 2010 roku, z grudnia, u mnie kostka czujnika jest płaska i czujnik wychodzi poziomo ze skraplacza, starsze modele mają czujnik pionowo okrągła kostka. Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Po drugiej stronie skraplacza jest cylindryczna puszka i to jest właśnie osuszacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamd69 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Panowie, dziś tak tylko spojrzałem na chłodnicę klimy ale nic nie rozkręcałem. Chciałbym się dowiedzieć jak się dostać to tego by określić czy osuszacz jest rozbieralny by wymienić wkład, czy też jest na stałe. Pytam bo jestem na forum od niedawna i chciałbym zabrać się za oględziny tak jak trzeba. Czy jeśli by się okazało, że mogę wymienić sam wkład to samemu można to zrobić, dodam iż mam trochę pojęcia o mechanice, klucz i śrubokręt już nie raz trzymałem w ręku, miałem poprzednio trzy Laguny 1,2 i 3 więc Renault nie jest mi obce :D Poproszę o podpowiedzi. Adam. Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Czy jeśli by się okazało, że mogę wymienić sam wkład to samemu można to zrobić, Owszem można, jak się ma maszynę do ściągnięcia czynnika chłodniczego z układu i ponownego nabicia go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamd69 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Papuga Ogólnie już zaznaczyłem wcześniej iż mam pusty układ, jeśli kolega posiada wiadomości jak dokładnie go zmienić to poproszę o info. :) Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Owszem można, jak się ma maszynę do ściągnięcia czynnika chłodniczego z układu i ponownego nabicia go. Jeszcze trzeba mieć od niedawna certyfikat f-gazowy, obstawiam że ceny w tej branży polecą do góry.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Ogólnie osuszacz wymienia się przed nabiciem układu. W twoim przypadku trzeba w pierwszej kolejności znaleźć miejsce wycieku i odciągnąć to co pozostało w układzie (czynnik i olej). Wymiana osuszacza przed znalezieniem wycieku mija się z celem (po prostu wyrzucasz wtedy pieniądze w błoto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Aby wymienić osuszacz trzeba zdjąć z wieszaków skraplacz. Jest on wkręcany w dolną prawą część skraplacza i interkuler blokuje dostęp. Potrzebny duży spasowany torx do jego wykręcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiluselk Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Odkopie. Mam u siebie skraplacz z nie wymienialnym osuszaczem. Prosiłbym o pomoc w doborze nowego skraplacza w którym jest to możliwe. Megane iii grandtoure 1.6 16v 2009r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) https://allegro.pl/oferta/chlodnica-nrf-klimat-renault-35932-9726219821?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aqueryandcategory&bi_c=M2ViMjEzNDAtYzBjMi00ODU3LWI5NWYtMWEzNzc0NGNmMzRmAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=3c8dea3c-826c-4077-92c1-9dc00986259b jest prawidłowy, ale chyba nie oddzielisz osuszacza Edytowane 23 Września 2020 przez omega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi