Roofless Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 https://allegro.pl/oferta/zarowka-w5w-t10-5-diod-led-smd-canbus-can-bus-7109522147 Kosztuja śmieszne pieniądze a naprawdę zmiana jest kolosalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 15 minut temu, Roofless napisał: Kosztuja śmieszne pieniądze a naprawdę zmiana jest kolosalna Używałem dokładnie tych do oświetlania wnętrza (nawet od tego Allegrowicza). Na prawdę różnica jest widoczna, ale polecam kupić 2-3 sztuki więcej niż jest potrzebne. Ja na zapas miałem jedną, a dwie mi mrugały po niecałym tygodniu (M2ph2, drzwi pasażera - przednie; oświetlenie na podsufitce (bodajże prawa z przodu)). Reszta do stłuczki dawała radę i nie było z nimi problemu. Koszt niewielki, więc dorzucenie kolejnych 2 czy 3 nie będzie zbyt obciążające dla naszego portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roofless Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Tak to oczywiście wiadomo, ze przy tak niskiej cenie aż żal nie kupić kilku „na zapas” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver122 Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Do Meganki 2 ph2 założyłem ledy z soczewką we wnętrzu i było ok. W Scenicu te same ledy nie działają. Tzn. jak mam założoną 1 sztukę obok lusterka jest ok. Każdy kolejny led przepala bezpiecznik i wywala błąd o kontroli świateł automatycznych. W przednich pozycyjnych i oświetleniu tablicy rejestracyjnej wszystko działa. Włożyłem z powrotem zwykłe żarówki we wnętrzu, wymieniłem bezp i skasowałem błąd. Może ktoś wie gdzie leży przyczyna takiego stanu rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom306 Opublikowano 6 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Dnia 24.05.2016 o 12:02, mrarek napisał: Temat CAN BUS i żarzenia już był wałkowany. Żarzenie jest tak minimalne (kilka mV napięcia), że IMHO nie opłaca się przepłacać za CAN BUS. Podczas pracy silnika prądu na te kilka mV nie zabraknie, a po zamknięciu pojazdu i tak po 10 minutach wyłącza się całe zasilanie. Inna sprawa, jak LED cały czas mocno świeci Witam A ja mam problem z żarzącymi się ledami p21w w dziennych światłach. Założone są od ok 3 lat i było wszystko ok ale zauważyłem że po wyłączeniu samochodu bardzo delikatne żarzą i to nie wszystkie. Wieczorem zmieniłem na nowe odpalilem auto zaswiecilem dzienne wyłączyłem i wszystko ok, ale na drugi dzień rano już żarzyły. Wie ktoś dlaczego tak się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 (edytowane) @tom306 Jest jakieś napięcie szczątkowe na zaciskach - ledy potrzebują mniej energii do świecenia. Edytowane 8 Grudnia 2020 przez Papf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi