Pawel Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Przecież na miejscu w Krakowie masz Grzegorza z GCS, więc nie pisz, że nie ma gdzie. http://www.gcstuning.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Lewel_ Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 W końcu się udało wydłubać trochę czasu. W środę działam. Dam znać jak będą jakieś efekty, jak nie to też się pochwalę. Ze dwa dni auto postoi na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Ogólnie odnoszę też dziwne wrażenie, że te 160KM jeździ gorzej niż seryjne 150KM w Astrze III. jakie masz felgi teraz, a jakie miałeś w astrze ? bo patrze, że w meganie jest 18 cali na 225 oponie, a taki rozmiar potrafi sporo zamulić auto i tym samym spalanie idzie mocno w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Lewel_ Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 tam miałem 17 czyli pewnie ciut cięższe, ale też 225 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newfsw Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 podjedź na pomiar do Heko z GCS, dużo nie zapłacisz a będziesz miał podgląd czy warto grzebać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Lewel_ Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Hamowanie w tym stanie auta nie ma sensu. Wreszcie udało się podpiąć pod ecu. Wynik - EGT wyższe niż kurs euro w ostatnim tygodniu. Jest pomysł co to może być, ale nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca. Jak rozwiążemy zagadkę to się pochwale :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 (edytowane) Czujnik ciśnienia doładowania, albo zacięty EGR, bo na lejące wtryskiwacze to chyba za wcześnie. Edytowane 21 Stycznia 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Lewel_ Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Niestety żadne z powyższych. To było by za proste i po podłączeniu Clipa widoczne. Wtryski mają korekcje w zasadzie jak nowe auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Na 6 biegu przy 140 km/h mam równe 3000 obr/min. Coś mi tu nie pasuje. Wychodzi na to, że przy obrotach mocy maksymalnej, tj. 4 k rpm, auto jechałoby zaledwie 187 km/h. Przecież to auto powinno jechać ok 220 km/h i tam ew. powinno być te 4 tys. obrotów, a nawet mniej. U mnie w starej lagunie II 1.9 dci przy 180 km/h na szóstce jest nieco ponad 3 tys. obr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Lewel_ Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Właśnie dlatego próbuje znaleźć kogoś z gt w dci i porównać Dodano: 22 sty 2016 - 09:45 Tutaj mamy ostatni wypust gt dci (różnica 5 KM i nie wiadomo czego jeszcze). Przy 3 tys coś koło 150 km/h. Muszę się przyglądnąć jeszcze raz jak to jest u mnie. Bo już głupieje. Auto pewnie będę miał z powrotem we wtorek, bo jeszcze kisi się na podnośniku (nie ma czasu - a trzeba przeglądnąć jeszcze połączenia w dolocie i IC) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Tutaj mamy ostatni wypust gt dci (różnica 5 KM i nie wiadomo czego jeszcze). Przy 3 tys coś koło 150 km/h. Chyba trochę więcej. Przy 4 k jest ok 205. To nieco więcej niż u Ciebie ale i tak krótko. Sprawdź może jeszcze raz jak to dokładnie u Ciebie wygląda. W każdym razie skrzynie wy tych modelach ewidentnie skonfigurowane są pod osiągi a nie na oszczędność. To już w mojej bidnej L II 1.9 dci 120 KM szóstka jest chyba dłuższa. Efekt jest taki, że poniżej 100 km/h to praktycznie nie da się jechać, ale z drugiej strony super sprawa na autostradę, bo nawet przy dużych prędkościach jest błoga cisza, no i zużycie ON niskie. Z tego co pamiętam przy 160 km/h chwilowe spalanie wynosi około 7 l/100 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Lewel_ Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zrobię jakiegoś onboarda i będziemy dywagować dalej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc4s Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Właśnie dlatego próbuje znaleźć kogoś z gt w dci i porównać Dodano: 22 sty 2016 - 09:45 Tutaj mamy ostatni wypust gt dci (różnica 5 KM i nie wiadomo czego jeszcze). Przy 3 tys coś koło 150 km/h. Muszę się przyglądnąć jeszcze raz jak to jest u mnie. Bo już głupieje. Auto pewnie będę miał z powrotem we wtorek, bo jeszcze kisi się na podnośniku (nie ma czasu - a trzeba przeglądnąć jeszcze połączenia w dolocie i IC) Przetestowałem swoją, przy 3000 miałem trochę ponad 160. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRRuby Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Spalanie trasa (KRK-WWA miesiąc temu przy temp ok +10 stopi. Prędkości autostradowe w okolicach 130-150 - spalanie 7,7L) Spalanie obecnie - z ostatnich 2 tygodni (Codziennie 60 km autostrady - prędkości w okolicach 100-130 km/h + minimalnie miasto (dosłownie 3-5 świateł na odcinku 5-8 km) - SPALANIE : 8,5-8,9 Nie widzę w tym nic specjalnego. Mój pali podobnie. W porównaniu do 1.9dCi, który miałem w 2.0 jest dużo większa zależność spalania od prędkości i ogólnie stylu jazdy. To są świetne silniki i dość bezawaryjne, ale oszczędne to tak sobie. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez gRRuby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Nie zapomnijcie że są błędy prędkościomierza i różne skrzynie biegów montowało w GT. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi