Sumis Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Cześć. Kupuję niedługo nowy samochód i mam możliwość ogarnięcia Megane z 2009 w benzynie z silnikiem 1.6 i przelotem około 90k. Za tydzień jadę obejrzeć i się nim przejechać i oto moje pytania: po czym mogę sprawdzić że samochód nie był bity ani nie posypie mi się miesiąć po zakupie? Czy ten przebieg jest w miarę spoko jak na ten rocznik czy może to wskazuje na to że mógł być kręcony? I chyba najważniejsze bardziej mi się opłaca zakup benzyny i przerobienie go na LPG czy może poszukać z już zamontowanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) nie posypie mi się miesiąć po zakupie? W sumie tego się nie dowiesz jak nie kupisz i mówię całkiem poważnie, zawsze jak nie mechaniczna rzecz to elektroniczna może się zepsuć. Czy ten przebieg jest w miarę spoko jak na ten rocznik czy może to wskazuje na to że mógł być kręcony? Wszystko zależy jak kto jeździ - ja mam taki samochód z tym silnikiem + LPG od 1,5 roku i zaraz będę miał 40 000 km. I chyba najważniejsze bardziej mi się opłaca zakup benzyny i przerobienie go na LPG czy może poszukać z już zamontowanym? Moim zdaniem zdecydowanie samemu lepiej założyć. Przede wszystkim będziesz miał gwarancję. Dodatkowo pewność, że teoretycznie będzie wszystko działać jak należy. W rodzinie miałem dwa przypadki samochodów z kupionym już zamontowanym LPG (Fiat Stilo i Fiat Punto) i w obu przypadkach żaden gazownik nie mógł tego ogarnąć co tam się działo, skutkiem czego nabywcy pojazdów jeździli na PB. Pozdrawiam! Edytowane 15 Lutego 2016 przez sebastian_wifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 I chyba najważniejsze bardziej mi się opłaca zakup benzyny i przerobienie go na LPG czy może poszukać z już zamontowanym? Zdecydowanie lepiej założyć samemu. Zawsze masz możliwość wyboru zakładu i podzespołów a to lepsze niż kupowanie kota w worku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumis Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 No dobra... dzięki za podpowiedzi. Jutro jadę oglądać i zobaczymy :P Jakieś rady na co zwracać uwagę podczas montażu? W sensie jakieś firmy się bardziej bądź mniej opłacają? I jak to jest z warsztatami? Zastanawiam się między kilkoma ale szczerze mówiac zastanawiam się gdzie w okolicach stolicy znaliby się na rzeczy na tyle żeby nie spieprzyć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 najważniejszy dobry gaziarz. Taki nawet ze słabszych podzespołów zrobi sprawnie działającą instalkę. Zajrzyj na lpg-forum i zobacz polecane zakłady w swojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumis Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Wysłałem już zapytania do kilku miejsc i zobaczymy co mi odpowiedzą :P Mam nadzieję że dostanę w miarę sensowne odpowiedzi ^.^ A póki co patrzcie co kupiłem :P cięcie Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 29 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dime Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Lakier bardzo ładny, zawsze mi sie ten odcień podobał. Nie chce Cię kolego martwić, ale wg mnie on był uderzony w lewy przód (słabe spasowanie maski, błotnika i reflektora). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumis Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Ładnie to tak mnie przedrzeźniać Wiem widziałem niestety ale godzę się na to... Właściciel mi o tym powiedział i zszedł trochę z ceny... na szczęście gość był w miarę uczciwy jeśli chodzi o takie rzeczy i powiedział co jeszcze trzeba by zrobić. Jak byłem w aso to potwierdzili. Wybaczcie za ten myk z fotkami... nie doczytałem już wrzucam ponownie ^.^ Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 2 Marca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin91 Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) ile żeś dał jeśli można wiedzieć ? bardzo mi się podoba poluję na taką, bo mam teraz megane II 3d w podobnym kolorze ( tei45 ) i chce sprzedać aby zakupić takową właśnie! :) Edytowane 2 Marca 2016 przez Marcin91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumis Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Dałem za niego 20k więc uważam że całkiem niedrogo ^.^ A tak wracając do tematu to zastanawiałem się miedzy AG Centrum i Energy Gaz Polska. Ktoś z was robił tam instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin91 Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 sztos pieniądz. Dawaj odkupuję za 21500 :P To skąd z Allegro czy bez ogłoszenia po znajomościach ? To mimo tego dzwonka warto było, zawsze to można poustawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumis Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Doookładnie. Do takiego wniosku doszedłem i jestem zadowolony. Nie oddam. Dopiero go ogarnąłem i :P Dodano: 09 mar 2016 - 11:38 Zrobine... wygląda całkiem nieźle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Dla porównania u mnie BRC wygląda tak: Zakładałem w ASO Renault. Ile płaciłeś jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piccolo Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Moim zdaniem okropne druty zarówno jeden jak i drugi. Ale to niech wypowie się chociażby adbaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Nawierty w obu przypadkach to... ech... Edytowane 9 Marca 2016 przez deku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi