ropuch15 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 witam ostatnio mi to wyskoczyło-immobiliser fault. i raz na dwa trzy dni to wyskakuje. Zmieniłem kartę i nic. podłączałem pod jakieś sit- diagnostyki i nic nie pokazało, może dlatego że w tym czasie ten błąd nie wyskoczył. teraz pytanie: gdzie szukać przyczyny ?? szukałem na necie i nic nie znalazłem poza filmem na YT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 podłączałem pod jakieś sit- diagnostyki i nic nie pokazało Jak wystąpił jakiś problem-błąd i pokazało się na wyświetlaczu to info o błędzie zapisało się w pamięci nawet jak błąd był tylko chwilowy. Podjedź do kogoś kto ma jakiś normalny diagnoskop najlepiej clip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropuch15 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) byłem w servisie i kom servisowy błędu nie widzi a przed przyjazdem do servisu tzn pod domem wyskoczył. i d..a. muszę czekać aż wyskoczy i wtedy kompa podpiąć Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Byłeś w serwisie czyli ASO Renault na clipie i brak błędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropuch15 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) Witam mam podobny problem też się popiołem i brak błędu, a niestety nie mam Clipa żeby sprawdzić pamięć Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 10 Maja 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 się popiołem Tam się popiołem nie sypie ;) Węgiel ma wprawdzie zastosowanie w elektronice/elektryce ale czysty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 ... Już z się słówek trzepiacie bo się auto korekta włączyła ehh popdpiolem pod gniazdo diagnostyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 A czepiamy(a nie trzepiamy) się bo to co piszesz to bełkot, a tu takiego niechlujstwa nie tolerujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Przemo masz rację, rozumiem swój błąd, niestety nie mogę zwalić wszystkiego na słownik bo w końcu ja piszę a nie on.... Wracając do tematu dziś wykrecilem sterownik Siemensa od silnika by sprawdzić czy nie zawilgocony, osolonej itd. Profilaktycznie popsikałem styki kontaktem, ale to chyba nie z tym było. Nie wiem czy ma to jakiś związek ale pierwszy raz mi się to stało jak wróciłem z pracy i rano padało. Przeczytałem o triku co może odpaluc(10s trzymać start na zapłonie auto na biegu, następnie kliknąć z 4x start/stop) mi to pomogło już 3x. Następnie gdy umyłem samochód woda tak z grubsza by zmyć łapy kocie z szyby. Dziś miałem to samo jak był przymrozek. Dla tego odkrecalem moduł i sprawdzałem bezpieczniki. Wsxystko oczywiście na odpoetym akumukatorze. Dziwne jest to że zamek normalnie działał a auto nie zapalało. Wymieniłem nawet baterie i to też nie pomogło. Nie wiem gdzie szukać komputer nie pokazuje błędów, brak oznak wilgoci, okopcenlń na module. Ktoś ma jakiś pomysł:-{? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 CLIP, czytanie błędów, kontrola kart w clipie. Jeżeli masz Hands Free, kontrola systemu hands free w clipie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Nie mam Clipa nie mam systemu Hf zwykła karta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 To szukaj kogoś z CLIPpem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinMTC Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Sprawdź dokładnie połączenie aku->BSI Sprawdź "masy" Ja tak miałem, jak brakowało gdzieś minusa. Szukaj przy akumulatorze głównie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Wszystko ok, to się dzieje czasami nie ma reguły, może karta się sypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi