sekacz19 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Ja byłbym zainteresowany napewno bo mam wytarte :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 A po ile taka impreza? :) Wygląda całkiem ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabes Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Czy te naklejki dostępne są jeszcze? Orientuje się może ktoś z was czy kapsel z gałki od biegów ale od laguny II będzie pasował do megany? Mowa o kapslu 5biegowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Kwestia gustu ale chyba bym wolał grawerowany/odnowiony... w giełdzie masz ogłoszenie... http://megane.com.pl/page/gielda/czesci-samochodowe.html/_/regeneracja-kapselkow-galki-zmiany-biegow-r133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzion Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Wiem, że problem jest głownie z kapselkiem do 6 biegowej skrzyni. Ale ja chciałem się pochwalić, że wczoraj za całe 13,5 PLN z przesyłką, rozwiązałem problem z kapselkiem ( a właściwie całą gałką ) w swoim CC Mam co prawda skrzynię 5, i kapselek, jak to on, był wytarty, to i na dokładkę gałka była czerwona bo skórę mam w aucie czerwoną. Nie podobało mi się to ( czyli ta czerwona stercząca wajcha ) więc kupiłem następująca gałkę na allegro: http://allegro.pl/galka-zmiany-biegow-renault-clio-iii-megane-scenic-i5976558234.html?snapshot=MjAxNy0wMi0xOVQxODo0MDozMS44NzdaO2J1eWVyOzU5OTViODEzYzcwOTFhODBmOWNlOWYxY2JkOWNlZWVjMWVkNzRlOGM0NjM4NDZjMDE2ZjE4ZjA4OTBjYjBlOTI%3D A gałka ta ma kapselek nie dość, ze chromowany i grawerowany, to na dokładkę biegi są zaznaczone na czerwono. Jak dla mnie super. Wymiana gałki banalna - trzeba bardzo mocno pociągnąć do siebie, nie kręcić ! Bo mogą się połamać prowadnice plastikowe. Ja musiałem się bardzo mocno przyłożyć, choć kawał chłopa ze mnie. Jak już ją zdejmiecie, to pozostaje nałożenie tej kupionej za cenę 2 piw w pubie i cieszenie się takim oto widokiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabes Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 No właśnie dzisiaj się męczyłem,żeby tą gałkę wyciągnąć i nie dałem rady. Czyli jak,do góry ja podnosić czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzion Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Tą gałką pod żadnym pozorem nie kręć. Gałka siedzi bowiem na 3 plastikowych prowadnicach drążka lewarka i jak zaczniesz kręcić na siłę to połamiesz wszystko. Ja, jak pisałem, zaparłem się mocno. Wrzuciłem sobie 2 bieg i siedząc na fotelu z całej siły zacząłem ciągnąc tę gałkę. Udało się za 3 razem gdy już straciłem wiarę :) Z tym, że ja naprawdę jestem kawał chłopa :) drobniejszym ode mnie zawodnikom może się nie udać :( Wtedy pozostaje jedynie uderzanie delikatne od dołu gałki - a tego chciałem uniknąć. I 2 uwagi: - mój opis dotyczy gałki ze skrzynią 5, tą bez pierścienia do wstecznego. Jak jest w przypadku skrzyń 6 z pierścieniem, nie wiem - przed próbą zdjęcia gałki, należy bądź to odpiąć ten srebrny pierścień od mieszka biegów na dole przy konsoli ( tak jest w moi CC ) lub rozpiąć mocowanie mieszka tuż na zakończeniu gałki. Inaczej jak gałka zejdzie ( dość dynamicznie ) to może naciągnąć i rozerwać mieszek. Powodzenia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabes Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) Mi właśnie chodzi o 5biegówkę, czyli ciągnąć ją do siebie, czy do góry? Edytowane 1 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzion Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Już prościej nie można - ciągnąć do góry :) Ona musi się wysunąć z drążka zmiany biegów. Nasadzona jest jakieś 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabes Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Ok. Dzięki za info. Będziemy walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damus Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Czy wie ktoś gdzie można dostać oryginalną gałkę do skrzyni 6, wsteczny przy 6? ew. numer części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorczi Opublikowano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Polecam forumowicza VEYRON który regeneruje kapsle. Na PW mogę dać namiar. Jest też na naszym forum. Za 36 zł masz lepsze niż oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piottro1 Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Temat prawie przez rok nie poruszany, ale wydaje mi się, że problem zdobycia kapsla lub całej gałki nadal aktualny. Udało się może komuś pozyskać do 6 biegowej skrzyni ze wstecznym wrzucanym na szóstkę? Spędziłem dzisiaj kilka godzin (polskie i zagraniczne portale aukcyjne) i bez powodzenia - nic nie znalazłem a moja gałka w Megane 2 całkowicie wytarta :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Larok222 Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Witam Wszystkich. Ostatnio przeglądałem aliexpress szukając gadzetów pod hasłem renault scenic 2 widziałem dużo kapselków plastykowych i srebrnych pięcio i sześcio biegowych a także całe gałki w cenie paru dolarów, kupiłem sobie gałkę 5-biegową z niklowanym kapslem, wczoraj przyszła w cenie 4 dolarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 @Larok222, a mógłbyś podzielić się nie tylko informacją o zakupie, ale także linkiem do produktu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi