bizongod Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Dnia 24.03.2019 o 20:48, 3M11 napisał: Użyłeś czujników abs z M3 czy L3? Jeżeli z M3 to czy pasują w mocowanie od L3? Użye były fabryczne z M3 - pasowały idealnie. 16 godzin temu, fourier napisał: Masz może nr seryjne tych części? Podchodzą z dowolnej wersji silnikowej/nadwozia? Numerów musiałbym poszukać. Poszukiwany dawca to Laguna III silnik 2.0. 1.9 już miał mniejsze tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 2.0 dCi czy benzyna? Jakbyś znalazł chwilę czasu to byłbym wdzięczny za te numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szaman07 Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 2.0 dCi A wie ktoś może jaki zacisk podejdzie do tych tarcz 296mm minimum dwutłoczkowy najlepiej z rs 4 ale jest całkiem inny sposób montażu zacisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 (edytowane) Bezpośrednio nie podejdzie żadne inny. Na alledrogo jest koleś, który sprzedaje zaciski z M3 RS z adapterami pasujące do normalnych meganek 3 ale z tego co pamiętam to koszt chyba +/- 3 tys. zł. Edytowane 2 Września 2019 przez fourier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szaman07 Opublikowano 4 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 I tylko kosz tak jak mówisz około 3k i tarcze muszą być 330mm i felgi minimum 17. Myślałem o zastosowaniu innych zacisków ale nawet nie mam pomysłu od czego by pasowały. Zostaje mi chyba jakieś nawiercane tarcze i dobre klocki do tego i przewody hamulcowe w stalowym oplocie wtedy powinno się coś poprawić. A następnym razem jak będę miał do wymiany przednie tarcze i klocki to pomyśle. Apropo polecacie dobre klocki do tego auta mam ATE i nie jestem z nich zadowolony poszukuje klocków z dodatkami metalu w okładzinie ciernej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neros94 Opublikowano 4 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Mam na sprzedaż 296mm z Megnae 3 GT zaciski jarzma tarcze i klocki jak coś to 170zł. Pasują wystarczy tylko wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szaman07 Opublikowano 27 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) Przedni hamulec ogarnięty teraz tył został i tu mam problem tylne zaciski mam elektryczne więc przeróbka z laguny 3 odpada ktoś ma jakiś patent na większy hamulec tylny? Edytowane 9 Października 2019 przez Szaman07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Odświeżę temat. Czy ktoś zmieniał tylne tarcze hamulcowe na większe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3M11 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Tak, ale wydaje mi się, że szkoda zachodu W moim przypadku, M3 kombi z 9 roku było trochę kombinacji: po zmianie oś jest węższa dlatego żeby wyrównać trzeba założyć dystanse bodajże 7mm testowałem 2 zestawy klocków od laguny i oba piszczały przy czym oryginalne bardziej czop z L3 jest na mniejsze śruby, dlatego żeby go wycentrować musiałem dorabiać tulejki linki od ręcznego są za krótkie! Dlatego było sporo zachodu żeby ręczny działał. Ostatecznie zamontowałem od laguny 2 ale trzeba było je skrócić (zaciśnięte nowe końcówki ) przewody płynu hamulcowego też były za krótkie, trzeba było przedłużyć śruby od koła są 14 (oryginalnie 12) więc przy oryginalnych felgach jest problem bo się nie mieszczą hamowanie ręcznego w czasie jazdy słabsze ale jak już zaparkuje to chyba mocniej trzyma przy oryginalnym przodzie 280mm na mokrym albo piasku zdarza się efekt ręcznego przy hamowaniu generalnie nie czuć dużej różnicy w hamowaniu M3 klocki trw a L3 klocki oryginalne. Mam wrażenie że L3 wystarczą na dużo więcej kilometrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikoAla Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Witam, wejdą zaciski z tarczami 320mm do Megane 3 coupe 1.9dci bez rządnych przeróbek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1czek Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Przeglądałem forum laguny i znalazłem info, że można zastosować wyższe tarcze tylne żeby zniwelować te kilka mm różnicy. Zadziała to nawet jak całkiem niezły dystans, tylko trzeba się pilnować z ET https://renaultlaguna.pl/forum/topic/165335-tarcze-hamulcowe-tył-od-laguny-coupe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi