makgajwer Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 ostatnio na autostradzie spędziłem 12h - różnica 20km/h ogromna Wtedy tak. Ja mówię o jeździe odcinkiem 100-200 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Prawda kolego 3,5 litra ciężko ale możliwe, spróbuje następnym razem :) z tym ze musiał bym zresetować komputer w trakcie jazdy i cisnąć cały czas na 5-tym biegu z prędkością 60/64km/h jest fajny odcinek drogi własnie na 7-emce Elbląg - Nowy Dw. Gdański jak się poszczęści można żółwim tempem przemknąć cały czas 60km/h ale to już wtedy ciężarówki zaczną mnie wyprzedzać musiał bym jeszcze zatankować na shellu pb98 nitro + jak będę miał okazje to przejadę te 20km na 5 biegu z w/w prędkością :) Najwięcej spala przy ruszaniu ale nie muszę tego nikomu mówić bo to jest tak oczywiste że aż wstyd o tym wspominać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Ale czemu na 5 biegu? nie masz 6?? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekrus Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 albo 7? :) na poważnie, nie szkoda Ci auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Dziadowanie, tamowanie ruchu i denerwowanie innych kierowców. żeby łoszczedzić pińć zloty a na końcu zainwestować w dwumase 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 W 1.2 TCe niema dwumasy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Na 5 tym biegu przy obrotach około 1750obr/min u mnie pali najmniej no na 6tym w tych granicach tez dobrze będzie, i prędkość będzie rozsądniejsza :) nie mowie bo czasem przycisnę Megi co by się gary wypaliły ;) raczej jeżdżę spokojnie bez szaleństw, bo poszaleć tym autkiem nie idzie no chyba ze zmienić auto na Nissana 350Z ale tu już ekonomii nie ma ale za to jest podobno 100% zadowolenia z jazdy :) czas pokarze, raczej traktuje Megi rozsadnie nie zamulam jej na niskich obrotach ani nie wyżynam z niej siódmych potów raczej normalne jeździdło po mieście, a na trasie jak się da to tez człowiek przyciśnie jak ograniczenia pozwolą ;) Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes Edytowane 15 Lipca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 W 1.2 TCe niema dwumasy Kto Ci tak powiedział? Przy skrzyniach 6 biegowych jak najbardziej dwumasa jest. Najbardziej tym faktem byli zdziwieni użytkownicy Dacii 1,2 TCe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Do oszczędzania na paliwie to najlepiej dci 1,5 kupić. Przy prędkości 70 km/h można uzyskać wyniki około 3 litrów ON/100 km. A i opał można zalać, to też taniej wyjdzie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 680km po polskich krajówkach na klimatyzacji dwie osoby z wyprzedzaniem prawie wszystkiego na drodze 6,1l W 1.2 TCe niema dwumasy no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Kto Ci tak powiedział? Przy skrzyniach 6 biegowych jak najbardziej dwumasa jest. Najbardziej tym faktem byly zdziwieni użytkownicy Dacii 1,2 TCe. Pawel wg. mojej wiedzy, z kilku źródeł, min. z naszego forum niema, jak masz inne info to daj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Na allegro są w sprzedaży dwumasy, na forum dacii pisali że dwumasowe jest. Wiec chyba jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Witajcie Ostatnie moje spalanie z Nowy Dwór Gdański - Elbląg, nocna jazda bez klimy. Komputer kasowałem już w trasie, trasę skończyłem pod domem w Elblągu, więc przez miasto dodało mi 0,1km/100, średnia przez 7-mkę wychodziło 4,0L/100km. Edytowane 20 Lipca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Na 5 tym biegu przy obrotach około 1750obr/min u mnie pali najmniej Moim zdaniem korbowód na takich obrotach przy 5 biegu cierpi. Takie obroty są bezpieczne na 1 czy 2 biegu, ale nie 5. Osobiście na 4,5 czy 6 biegu nie schodziłbym poniżej 2200 obrotów, tym bardziej że 1.2 TCe podobno ma dwumasówkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 darekgt jakbyś gasił kosiarkę jadąc z górki, to by Ci wyszło te 3,5 litra . Fajne wyniki, taki TCekodrajwing ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi