winek Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Witam Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem auta vw Passat b6 / mondeo mk4/ golf 6 / astra j / alfa romeo 159 / renault laguna - nie szukam nic konkretnego jak coś mi się trafi / spodoba/ podpasuje to się nie zastanawiam (na pierwsze auto szukałem starego mercedesa clk a kupiłem w tej cenie astre kombi ). Niedawno spacerując po Ursynowie zauważyłem bardzo ładne megane kombi i od razu wpadło mi w oko. Aktualnie posiadam astre h kombi i chciałbym zmiany poszukałem w Intenecie innej wersji megane i trafiłem na coupe. Bardzo mi się to autko podoba i wydaje się być tańsze i świeższe od aut które oglądałem wcześniej. W ostatnim czasie mój budżet się skurczył więc szukam auta do max 26 tys. W oko wpadły mi 2 ogłoszenia oba w czerwieni ( akurat kolor mi najmniej pasuje ) Prosił bym o pomoc w ocenie tych aut. Aktualnie jeżdżę benzyną 1.6 105 km dla mnie wystarcza dlatego jeden z linków na dole to wałśnie podobny silnik. Drugie auto ma 2.0 o mocy 180 km chciałbym chociaż raz w życiu mieć mocniejsze auto dlatego zastanawiam się też nad takim silnikiem. ( chciałbym wreszcie cos wyprzedzić na trasie ....bo z astrą jest krucho ale boje się kosztów napraw które mogły by zrobić ze mnie bankruta ) http://olx.pl/oferta/renault-megane-renault-megane-iii-coupe-2009r-krajowy-120tys-km-1-6-benz-CID5-IDhiiSD.html#38f5ac1b22 http://olx.pl/oferta/renault-megane-iii-coupe-2-0-16v-tce-180km-2008r-56-tys-przebiegu-CID5-IDhacrt.html#38f5ac1b22;promoted Może macie jakieś porady albo zastrzeżenia co do tych aut silników stanu itp Jeśli chodzi o silniki na ropę to także jestem skłonny taki kupić ale boję sie kosztów i nie wiem które silniki warte są świeczki jeśli wydaje się cała swoja kase.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktorrod Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 (edytowane) Jak byś chciał sprawdzić czy ci coupé odpowiada to pisz na pw to sie możemy na Ursynowie któregoś dnia złapać to sobie obejrzysz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 10 Września 2016 przez Wiktorrod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winek Opublikowano 11 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) Dziś widziałem w okolicy metra stokłosy na jednym z parkingów megane w czarnym kolorze z małym napisem limited po boku, podobne do tego z Twojego tematu Wiktorrod Dodano: 11 wrz 2016 - 21:59 Dostałem też Vin tego auta z 2.0 może ktoś mi pomóc w sprawdzeniu ? VF1DZ0K0640300431 Edytowane 13 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktorrod Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) To byłem zapewne ja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 11 Września 2016 przez Wiktorrod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winek Opublikowano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) To super twoje auto się prezentuje. Chyba umówię się na oględziny w ASO tego megane z przebiegiem 60 tys km Co o nim myślcie ? Edytowane 13 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Dobre auto już dawno kupiła by rodzina !!!! Ma jedną kartę startową, jest z Francji - więc wszystko wskazuje, że jest to rozbitek ściągnięty do Polski i tu wymieniona ćwiartka lub połówka auta. Koniecznie jechać do sprawdzenia na płytę celem sprawdzenia punktów nadwozia. Edytowane 18 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winek Opublikowano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 A informacja o jendej karcie startowej to skąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) Wystarczy zadzwonić i popytać. Auto sprowadzone w VIII/2015 a zarejestrowane w I/2016 r. Czyli przez 5-6 miesięcy było reanimowane. Podjedź do ASO i wszystko się dowiesz odnośnie przeglądu przed sprzedażowego Edytowane 18 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnyfluence Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Mam zasadę, nie kupuję samochodów sprowadzonych z zagranicy. Zobacz ile kosztuje ten samochód na stronie niemieckiej i wszystko będzie jasne. Nikt nie trzyma samochodu przez pół roku i nic z nim nie robi. Tak jak kolega wyżej zaznaczył, przygotowywał go do sprzedaży. Ja rozumiem pokusę, ale myślę, że nie warto. Poszukaj samochodu z polskiego salonu. To niekiedy trwa długo, ale się opłaca. Powodzenia. Dodano: 14 wrz 2016 - 10:09 Wszedłem na stronę niemiecką i najtańszy kosztował 30.000 złotych (6.900 Euro) z przebiegiem 180 tys. km. Najdroższy 45.600 zł (10.500 Euro). Wszystkie z 2009 roku. Może to pomoże Tobie w podjęciu decyzji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winek Opublikowano 14 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) Dzięki trochę mi to rozjaśniło sytuacje, nie ma co się pchać, poczekam z dwa miesiące to więcej odłożę, może coś się trafi fajnego :) Edytowane 18 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetryk Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Koledzy powyżej bardzo rozsądnie mówią... Za granicą porządne auta są droższe jak u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzozowsky Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) W Niemczech nie ma okazji, niemcy nie są głupi i nie chcą sprzedawać za darmo dobrych samochodów. Tak samo, Niemiec nie płacze jak sprzedaje, bo kupuje sobie nowe. Jednak do czego zmierzam. W październiku 2015r czyli nie cały rok temu, zakupiłem Megane III 1.6 prosto od Niemca z domu. 88 tyś km, pełen serwis ASO, jeszcze przed samą sprzedażą wymienił tarcze klocki i oddał na pełny serwis. Da się kupić w Niemczech samochód, jednak trzeba mieć trochę szczęścia. Jednak prawdą jest, że ten samochód nie nadawałby się na handel, bo po opłatach kosztował tyle samo co PEREŁKI z Polski. Jednak tutaj wiem co mam, posiadam zdjęcia ogłoszenia niemieckiego, numer telefonu właściciela, rozmowy, faktury, rachunki. Dlatego jak czytam, że nie kupuje się samochodów sprowadzanych to serdecznie pozdrawiam. Nie wszystko jest czarno białe, są też normalni ludzie. A od roku, poza eksploatacją, nie dołożyłem złotówki. Edytowane 18 Września 2016 przez aston76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Chodzi o sprowadzane przez handlarzy, a nie na własną rękę. PS. Dziwne, że tarcze i klocki poleciały już po 88kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Faktycznie , dziadek z wermachtu musiał kręcić bączki na ręcznym przed kościołem. :) Mi tarcze przednie w M3 wystarczyły na 160 tys km , tylne na 260 tys km , razem z klockami. Wymiana tarcz przy 88 tys km to albo rozpusta , albo coś było kręcone na liczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Są artyści którzy załatwiają tarcze po 30000 do 50000 km .Najważniejsze że Brzosowky ma nowe tarcze i klocki i jest zadowolony z zakupu auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi