flowgrid Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Cześć Zastanawiam się nad zakupem anteny typu płetwa rekina do MIV. Przejrzałem różne wątki, ale żaden nie dotyczył anteny do MIV. Z tego co udało mi się zorientować to w ofercie są dostępne płetwy rekina za kilkadziesiąt złotych dostępne na internecie, albo za ponad 1 tys. za oryginalną płetwę w ASO Renault. Wertując zasoby internetu trafiłem na następujące anteny typu płetwy: Opcja 1 http://allegro.pl/antena-dachowa-rekin-pletwa-shark-tuning-styl-bmw-i6134221536.html Opcja 2 https://pl.aliexpress.com/item/Renault-Megane-Super-shark-fin-antenna-special-car-radio-aerials-shark-fin-auto-antenna-signal-Big/32495053603.html?spm=2114.56010208.4.1.rEjRqb Opcja 3 https://www.carid.com/beat-sonic/beat-sonic-shark-fin-antenna-17227337.html Opcja 4 http://multisort.pl/product/Antena-samochodowa-SHARK-II-AM_FM,8520.html Na co zwrócić uwagę podczas wyboru płetwy? Antena typu płetwa dedykowana do MIII będą pasować do MIV? Ktoś z Was miał do czynienia,z którąś z powyższych płetw? Warto się nimi interesować? Czy te anteny za kilkadziesiąt złotych są trwałe i nie odpadną podczas mycia samochodu w myjni? W przypadku wizyty w myjni samochodowej trzeba je zdejmować przed myciem i zakładać ponownie po mycie? Może ktoś wie czy są jakieś anteny płetwa rekina montowane w zakładach serwisowych w tym się specjalizujących tańsze od anten z ASO, a droższe od tych z sieci? Pozdrawiam PS. Jeżeli założyłem wątek w nieodpowiednim dziale proszę i przeniesienie go albo podpięcie do właściwego wątku o tematyce anten typu płetwa rekina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimak Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Nie ma tam czasem dodatkowo anteny GPS w tym ? No bo ta z ASO kosztuje dosyć dużo 1180 zł - też ją oglądałem. Edytowane 20 Listopada 2016 przez Szmetterling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Płetwa rekina z linku Opcja 1 nie posiada GPS wg osoby ją oferującej. Antena GPS w fabrycznie montowanej antenie jest w baciku czy tej czarnej podstawie umocowanej na dachu trzymającej bacik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Odświeżę temat z ciekawości. Udało Ci się coś więcej dowiedzieć czy zarzuciłeś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 No właśnie też jestem ciekaw jak to wygląda. Szczególnie temat anteny GPS - ona jest w bacie czy gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Na razie temat płetwy rekina odłożyłem na bok. Płetw rekina godnych uwagi dla MIV nie znalazłem jeszcze (poza drogą oryginalną w ASO:)) Co jakiś czas sprawdzam czy są jakieś oferty w internecie. Niestety nie wiem gdzie jest antena GPS. W tamtym tygodniu widziałem na jakiś z portali w ofercie używaną płetwę z Hiszpanii w wysokiej cenie i odpuściłem. Ze zdjęć wynikało, że ma gwint. Planuje w wolnej chwili zakupić na allegro taką tanią płetwę rekina i zobaczyć co to jest:) Jak macie jakieś inne rozpoznanie w temacie to proszę o informację. Mała aktualizacja. Ciekawa jest ta antena, bo ma GPS: http://multisort.pl/product/Antena-samochodowa-SHARK-AM_FM_-GPS-DIN_-Fakra-czarny-12VDC,17799.html?search=shark Zorientuje się więcej w tym sklepie czy nadaje się do MIV i dam znać. Edytowane 18 Marca 2017 przez flowgrid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloteck Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 płetw rekina godnych uwagi dla MIV nie znalazłem jeszcze (poza drogą oryginalną w ASO Ile chcą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Ile chcą ? No bo ta z ASO kosztuje dosyć dużo 1180 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam007c Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Odświeżę temat, flowgrid udało Ci się dowiedzieć czy ta antena pasuje do MIV? Kupiłeś ją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Od ostatniego posta płetwy rekina nie kupiłem do tej pory, ponieważ wówczas nie było nic godnego uwagi. Do tematu wrócę może na wiosnę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam007c Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 ok, nie kupiłeś, ale orientowałeś się czy pasuje w ogóle do MIV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafael156 Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Witam. Nie wiem jak z zamiennikami ale ja dorwałem oryginalną nową FM/GPS za 170 zł. Dziś ma do mnie dotrzeć i jak znajdę trochę czasu to wezmę się za wymianę. Trochę roboty jest bo trzeba podsufitkę odczepić żeby dostać się do śruby i odkręcić starą i zamocować nową. Myślałem, że to nie realne ale pogrzebałem po zagranicznych forach i zapytałem kolesia co to wymieniał i podeslał mi instrukcję montażu przed zakupem płetwy i myślę, że jest to realne do zrobienia bez uszkodzenia w około godzinę spokojnej pracy dlatego się zdecydowałem, zobaczymy jak będzie w praktyce ale na zagranicznych forach temat dosyć popularny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Chodzi o tą instrukcję? Dobrze jest nie mieć anteny / mieć ją w szybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafael156 Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Gdzie jest umiejscowiona w tej szybie? Może to dodatkowa antena? Mam rozumieć, że na dachu nie masz nic w miejscu anteny nawet tej zwykłej z batem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 (edytowane) Dach mam gładki, antena jest zatopiona w szybie albo naklejona na nią (pewności nie mam) Edytowane 8 Grudnia 2023 przez Andon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi