marcinc76 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Witam, czy nie macie problemów w teraz panujących warunkach "zimowych" problemu z klamkami zewnętrznymi, a konkretnie nie do końca wracającymi do położenia pierwotnego po otwarciu drzwi ? U mnie jest z tym problem, nie zawsze klamka się domyka sama po otwarciu i wymaga wepchnięcia. Już kilkakrotnie zdażyło mi się, że tak. Nie wiem czy można psiknąć jakiegoś smaru lub innego środka. a wygląda to podobnie jak na filmiku dotyczącym Megane II Edytowane 29 Grudnia 2016 przez marcinc76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Smarowanie nie pomoże (może na krótko) masz ten sam problem co na filmie. Rozwiązanie jego jest tutaj: Mój odnośnik W megi III jest trochę inna budowa wewnętrznej klamki, ale ogólnie zasada jest taka sama naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Myślę, ze w przypadku nowego auta najlepiej nagrać film i do ASO;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinc76 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) No napewno nie mam zamiaru grzebać, pytam tylko z ciekawości czy jedynie mój felerny egzemplarz tak ma:( Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Poprawione Edytowane 29 Grudnia 2016 przez marcinc76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosto21 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 przy -6 i mocno zamrożonym aucie klamka powoli wracała do pierwotnej pozycji (zamknietej) zastosowałem płyn do smarowania uszczelek. Działa juz 4 tydzień :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 To jest jakiś żart? W nowym samochodzie zamarzają klamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosto21 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Żartujesz tym pytaniem?Masz/miałeś jakieś auto? Koledze w nowym sorento wogole nie odbiła jak szarpnoł.taki mamy klimat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 M4 będzie piątym samochodem. Hmm, podejrzewam, że w klamce wytrąca się wilgoć, która przymarza. Nasze zimy są bardzo wilgotne. Mój samochód jest garażowany, ale to zwykły budynek na podwórku w ogóle nieocieplony. Nigdy mi klamka nie zamarzła a kiedyś były zimy z mrozem nawet do -32 przy glebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosto21 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 A widzisz mi np nie zamarzla tylko powoli wracała do zamkniętej pozycji.Teraz już tak się nie dzieje.Ale np gdy w dzień auto postoi na słońcu i się rozmrozi a następnie przez noc znowu zamarznie to możesz mieć problem z otwarciem drzwi lub klamki.To zupełnie normalne zjawisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumba Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Miałem ten sam problem z niewracającymi klamkami podczas mrozów, ASO od razu wymieniło dwie klamki tylnych drzwi na nowe bez żadnego szemrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_dyszk Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Podobno wprowadzili zmiany w klamkach. Będę miał u siebie wymieniony komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Czy ktokolwiek z Was zauważył na powierzchni srebrnego wykończenia klamek takie malutkie (1mm albo i mniej) bąbelki? Tak, jakby "wstawał" ten srebrny lakier. Zrobiło mi się tak z przodu i z tyłu po jednej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Chrom ci purchluje, na razie są takie malutkie, a z wiekem odpryskiwać będzie. Albo przy myciu potraktowałeś jakąś ostrą chemią, albo wada fabryczna. U mnie nic się nie dzieje na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam007c Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) PCet, ja miałem takie bąbelki, ASO wymienia klamki na nowe bez głupich komentarzy z ich strony!!! Zgłoś w ASO Edytowane 14 Maja 2018 przez adam007c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Tak zamierzam. W przyszłym tygodniu mam wizytę: pasowanie elementów. Dodatkowo pójdą te klamki oraz tylni spryskiwacz (zanim zacznie sikać, wycieraczka robi dwa przeloty po suchej szybie). Combo uzupełni stukanie w zawieszeniu na wertepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi