Fantasta Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Witam. Poszukuje sprawdzonej firmy, która handluje silnikami. Niestety w mojej padaczce muszę wymienić silnik. Zna ktoś jakąś sprawdzona która ma pewne silniki i nie oszukuje na przebiegach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1965 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Widzę że lubisz hazard..... kupno używanego silnika 1.5 Dci jest obarczone potężnym ryzykiem , firm jest w PL kilka i dają w większości gwarancję rozruchową . Czeka cię ciężka przeprawa. A nie lepiej remont starego zrobić?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Dokładnie, lepiej remont starego zrobić, wiesz co masz i na lata. Używany silnik to loteria, oraz przebieg często fikcyjny. Panewka się obróciła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantasta Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Nie, panewka. Bierze olej, zapycha filtr itd. Sprawdzałem ostatnio sprężanie i wyszło od 14 do 16 Bar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Miałem podobny problem i dałem silnik do remontu w tym tygodniu odbiór .Ale ja mam Thalie 1.5 dci .Kolega kiedyś kupił 2 silniki i wtopa masa kasy poszła na przekładki .Potem problem ze zwrotem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantasta Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Ile cie wyniosło? Pierścienie STD czy nad wymiar z tłokami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) Czekam na odbiór do środy mają zrobić. Nie cały rok temu dawałem turbinę do regeneracji oddałem do sprawdzenia i czekałem 3 tygodnie na nią ale uznali reklamację. Turbina była robiona w innym warsztacie. Edytowane 12 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantasta Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) To ja wiem że są problemy ze zwrotami i reklamacjami. Ciekawi mnie jakie ty miałeś sprężanie, jaki zakres prac wchodzi w ten remont, ile ci wycenili. W środę masz odbiór ale pewnie zakres cenowy Ci powiedzieli. Przecież nie oddałeś im w ciemno i nagle we środę usłyszysz 7tys. Zapłacisz ? Edytowane 12 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) Głowica do remontu, pierścienie też. Panewki korbowodowe. Koszt około 3 tyś. Dobrze że turbinę uznali i dali po remoncie bo by doszło 800 zł. Auto paliło 3 litry oleju na 1000km. Wiadomo filtr i olej i płyn nowy. Tuleje cylindrowe były ok. Wytarty był wałek rozrządu. Auto miało moc tylko żarło olej. Edytowane 12 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Fantasta, co za problem wymienić pierścienie, uszczelniacze zaworowe, przy okazji panewki wymienić (niski koszt), płukanie silnika i powinien być jak nowy. Niektórzy kupują samochód z myślą o jeździe 2-3 lat, w ogóle nie podejmują się serwisowania jak wymiana oleju itp. Silnik mógł zrobić 100 tyś km bez wymiany oleju. Może właśnie kupiłeś taki egzemplarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantasta Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) Żaden problem, tylko znajdź mi kogoś w Trójmieście kto mi to zrobi pewnie i za normalne pieniądze. Albo nie chcą się podjąć, albo życzą sobie 2,5-3tys za samą robocizne. Do tego części, obróbka w obcym zakładzie głowicy, płyny i oleje i popłynę 4,5-5tys. Najgorzej jak rozbiorą silnik, a okaże się że cylindry do szlifu, tłoki trzeba nadmiarowe i do ceny wyżej dojdzie 1,5tys...Ehhh... Edytowane 6 Lutego 2017 przez Fantasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 kup silnik i wymień... tu masz dobre części http://allegro.pl/silnik-scenic-iii-megane-iii-1-5-dci-k9k-836-i6686082052.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantasta Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Marek i jak auto? Odebrałeś. Ja chyba zdecyduje się na remont. Znalazłem kogoś kto się podejmie za normalne pieniądze. Coś jeszcze warto wymieniać przy takiej robocie. Planuję pierścienie, panewki na korbach, uszcz. zaworowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) Odebrałem tak jak piszesz panewki choć miałem dobre ale chciałem wymienić, uszczelka miski, olej, filtr. Z góry głowica do remont, bo był złom, ktoś nie wymieniał oleju. Wałek wytarty. Wiadomo uszczelka i trochę innych rzeczy, planowanie głowicy. Nowa na allegro 2 tyś. Pierścienie na tłokach. I wyszło 2800. Turbinę oddawałem do reklamacji była robiona niecały rok temu uznali i odesłali zregenerowaną. Aby jeździło po wakacjach i tak kupuję inne auto młodsze. Nie kupił bym silnika, używki w Belgi, jeżdzą od 30-50 tyś rocznie i z tamtą sprowadzają silniki. Mój miał niby 200 tyś przebiegu i był złom. Edytowane 12 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi