micmar Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Cześć, jestem tu nowy. Planuje zakup Megane III i liczę na Waszą pomoc. Link do ogłoszenia: https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-stan-wzorowy-faktura-vat-salon-polska-ID6yJErB.html#972be2e1dd Cena jak za ten model/rocznik jest jedną z wyższych na otomoto. Czy nie za wysoka? Silnik 1.6 - wyczytałem, że najlepszy pod względem niskich kosztów eksploatacji i awaryjności. Jeśli się mylę proszę wyprowadzić mnie z błędu. Czy któryś z kolegów może oglądał to auto lub ma jakiekolwiek informacje, spostrzeżenia nt. tego auta? Edytowane 13 Marca 2017 przez micmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Auto OK, przeglądy u Zdunka. -jeżeli komputer nie wyrzuca żadnych błędów, -silnik równo pracuje , -auto dobrze się zbiera i jedzie prosto, -bez problemu przechodzi kontrole na stacji diagnostycznej , To można brać. Silnik jest sprawdzony i trwały, nadaje się do gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micmar Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Dzięki za odpowiedz. Właśnie co do równej pracy silnika mam zastrzeżenia. Dodatkowo silnik trochę się poci, być może, że to tylko jakaś uszczelka - nie wiem, nie znam się. Liczę na to, że ktoś z forumowiczów - fachowców oglądał to auto i potrafi powiedzieć coś więcej na ten temat. Jeśli nie, pozostaje zabrać samochód do Adamowskiego do Starogardu i zlecić przegląd Co do gazu - jest to jakaś opcja. Natomiast żeby rozwiać moje wątpliwości co do spalania benzyny. Czytałem różne opinie co do spalania w mieście - wiadomo zależy jak kto jeździ, ale opinie są dość rozbieżne od 7,5 do 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Jeżeli zależy Tobie na tym aucie, to bym nie zwlekał z przegladem, bo ono szybko znajdzie nowego nabywce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Co do gazu - jest to jakaś opcja. Natomiast żeby rozwiać moje wątpliwości co do spalania benzyny. Czytałem różne opinie co do spalania w mieście - wiadomo zależy jak kto jeździ, ale opinie są dość rozbieżne od 7,5 do 11. To się zgadza aczkolwiek mi nigdy nie wyszło powyżej 10 litrów, na benzynie oczywiście. 7.5 mało osiągalne. Edytowane 13 Marca 2017 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Ja nie mam problemu, żeby osiągnąć 10. Wszystko zależy od śr. prędkości (zapisują ją również w statystykach) http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/72230 BTW mimo, że kupiłem u Zdunka to i tak serwisuje u Adamowskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ol14 Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Nie jestem pewien czy to osoba prywatna (jak podane u góry ogłoszenia). Sprzedaż jest na fakturę VAT. Jeśli ktoś ma to na swoją firmę to ok ale tylko w takim przypadku. Myty na szybko mokrą szmatą w środku, widać na kierownicy i koło panelu klimy. Nawet nie wysechł, a już zdjęcia robione. To wcale nie musi być taki rarytas, warto mieć dystans i cierpliwie sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Po wygooglowaniu numeru telefonu wychodzi, że gość ma firmę zajmującą się dystrybucją olejów - to tłumaczy fakturę VAT (ADNF). Na OtoMoto rejestrował się w tym roku. Moim zdaniem będzie to osoba prywatna. Samochód umył na myjni bezdotykowej i zrobił zdjęcia. Handlarz by raczej robił zdjęcia na swoim podwórku. Edytowane 14 Marca 2017 przez Jottar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ol14 Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Zgoda, prawdopodobnie nie handlarz. Natomiast co do pięknego stanu to nic nie zastąpi oględzin na żywo. Np. tam gdzie mokre od szmaty widać rysę niemałą. Oczywiście to używany wóz itd itp. Jeden człek będzie to mieć w nosie, a drugi nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micmar Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Sprzedawała osoba prywatna. Samochód kupiony po przeglądzie u Adamowskich. Moje wątpliwości co do nierównej pracy silnika na niskich obrotach się potwierdziły( ogólnie niskie obroty przy zimnym silniku, bezpośrednio przy odpaleniu) - do wymiany jest koło zmiennych faz rozrządu. Podobno normalna sprawa w megane? Naprawię to przy okazji przeglądu na 90kkm od razu z rozrządem. Inne uwagi: wyciek oleju z pokrywy zaworowej (ponoć standard?) Na plus oryginalna powłoka lakiernicza, bez żadnych poprawek. Autentyczny przebieg. Dziękuję za Wasze komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 wyciek oleju z pokrywy zaworowej (ponoć standard?) Potwierdzam. Jak ciebie to nie wkurza to można jeździć i zapomnieć o problemie. Bardziej to bym określił, że się poci niż cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micmar Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 (edytowane) Dodano: 16 mar 2017 - 16:34 Jak ciebie to nie wkurza to można jeździć i zapomnieć o problemie. Tak też mówili w serwisie, także tym się nie przejmuje. Bardziej interesują mnie te niskie obroty. Mówili, że to KZFR, ale super przekonani to nie byli. Ktoś miał podobny problem? Edytowane 16 Marca 2017 przez micmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi